NaslovnaINFOANIMAL RESCUE DO SADA SPASAO OKO 4.000 ŽIVOTINJA

ANIMAL RESCUE DO SADA SPASAO OKO 4.000 ŽIVOTINJA

Animal Rescue Serbia je prva organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija u našoj zemlji koja je 15. marta proslavila 5 godina od osnivanja.

Povodom godišnjice, ARS je objavio da su tokom 5 godina njeni članovi spasili oko 4.000 životinja iz rizičnih i tehnički komplikovanih situacija. Ova organizacija koristi alpinističku, speleološku ili ronilačku opremu kako bi došla do ugrožene životinje, a prema njihovom saopštenju do sada su odgovorili na više od 15.000 poziva građana svakodnevno im pomažući i savetima.

Ovo udruženje ima spasilačke timove za tehničko spasavanje životinja u tri najveća grada u Srbiji – u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, dok se planira formiranje timova u Smederevu i u Vršcu. Pored osnovne delatnosti ARS je takođe razvio i sektor za pomoć napuštenim životinjama na ulici.

Ovaj sektor uklučuje hranjenje životinja, sprovođenje sistematske sterilizacije, obezbeđivanje veterinarske nege kao i kastracije napuštenih životinja sa ulice u saradnji sa Veterinom Beograd. Postoji i pravni tim, koji je formiran zarad pružanja osnovnih pravnih saveta u vezi sa životinjama.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj organizaciji ili da pomognete donacijom detaljnije informacije možete saznati na njihovom zvaničnom sajtu ovde

Izvor: rs.n1info.com, animalrescueserbia.org

Pročitajte jošINFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari