NaslovnaINFOAUSTRALIJA PONOVO ŠOKIRA - ZABRANITI PSIMA DA LAJU I MAČKAMA DA IZLAZE?

AUSTRALIJA PONOVO ŠOKIRA – ZABRANITI PSIMA DA LAJU I MAČKAMA DA IZLAZE?

Nedavno smo pisali o šokantnoj odluci Australije prema kojoj do 2020. godine u ovoj zemlji treba ubiti oko dva miliona mačaka lutalica zbog narušavanja života autohtonih vrsta. a sa iste lokacije, stiže još jedna šokantna vest.

Prema predloženim izmenama zakona o kućnim ljubimcima u Zapadnoj Australiji, vlasničke mačke će možda morati trajno ostajati u kućama, dok će rendžeri dobiti ovlašćenje da zaplene pse koji glasno laju, prenose mediji. Ovi predlozi usledili su nakon velikog povećanja broja zalutalih i divljih mačaka na ulicama, kao i broj pritužbi na lavež pasa.

Predložene izmene podrazumevaju i zabranu izlaska vlasničkih mačaka na ulice tokom noći ili u potpunosti tokom celog dana. Kako navode iz australijskog udruženja Cat Heaven, i za njihovo zdravlje je mnogo bolje da ostanu u kući.

Udruženja rendžera takođe urgiraju za rigorozniji sistem provere istorije ljubimca, posebno zbog pasa koji napadaju ljude, a prethodno su udomljeni nakon što ih je neko odbacio.

ŠOKANTNA ODLUKA AUSTRALIJE – UBISTVO DVA MILIONA MAČAKA?

Pročitajte još: INFO

1 KOMENTAR

  1. A šta sa pevcima koji kukuriču u zoru, narušavaju javni red i mir? Ako ostanu pri odluci želim da ih preplave pacovi i miševi, da im prošire kugu i razne zaraze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari