NaslovnaINFO"DA SVAKA NJUŠKA BUDE SITA, OBEZBEDIMO HRANU ZA PSE IZ AZILA RISKA"

„DA SVAKA NJUŠKA BUDE SITA, OBEZBEDIMO HRANU ZA PSE IZ AZILA RISKA“

Beogradski azil Riska  je sagrađen 2000. godine i naziv nosi po kuci Riski koja je sa svojim štencima živela na placu na kome je azil podignut. Nastao je iz potrebe spašavanja pasa koji su se u to vreme nalazili u jednom drugom azilu na Avali koji je morao hitno da se iseli. Azil „Riska“ je dugo godina bio podjednako azil i za kuce i za mace, ali od 2013. godine postaje prvenstveno azil za pse i brigu o azilu preuzima Udruženje „Nada za životinje“ koje je samo zbog toga i nastalo.

Trenutno se u azilu nalazi oko 250 kuca, par maca i jedna kornjača. U azilu o kucama svakodnevno brine samo četvoro ljudi,  a potrebno je obezbediti i da azil bude siguran tokom noći. Svakog meseca je za njuškice potrebno obezbediti 2, 205 kg hrane. Članovi se snalaze tako što pored granula pripremaju prvenstveno i kuvanu hranu.

Za fizičko i mentalno zdravlje  četvoronožaca vrlo je važna fizička aktivnost i kretanje. Zato je većina kuca u dvorištu, ali ne vole svi da budu zajedno sa drugima u čoporu, tako da su smešteni i u 70 bokseva. Tu je i mala ambulanta – prostor u kome borave kuce pod terapijom ili posle operacije. Neki psi vole da ulaze i spavaju unutra.  Svi članovi se takođe trude da se u skladu sa njihovim potrebama i karakterom obezbedi prostor, ali to često nije moguće u azilskim uslovima. Zbog toga je potrebno pronaći im i porodice vodeći računa pre svega o interesu pasa kao i njihovoj kompatibilnosti sa novim vlasnikom.

Kako bi uspeli da obezbede hranu koja im je potrebna za jedan mesec, iz azila su pokrenuli kampanju „Da svaka njuška bude sita, obezbedimo hranu za pse iz azila Riska“ na platformi koju možete posetiti klikom na link ovde.

Kampanja će trajati do 20.10.2019, a pored on line donacija i donacija na žiro račun moguće je ostaviti svoj prilog i u sledećim objektima:

  • Kafe Šupa-Jug Bogdanova 17b
  • Veterinarska ambulanta Linea Alba Sazonova 16
  • BIO-VITA Veganski kiosk Kneza Mihaila 21, Pasaž TC Milenium
  • Pet Shop Bobi Meštrovićeva 30z
  • Pet Service Little Black Dog Garsije Lorge 2g
  • Happy Dog Club Pet Shop Beograd Kalenićeva 6
  • Pet Shop Tina Rankeova 1 Vračar

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

NAPULJSKI MASTIF

PSI ZNAJU KADA SMO DAREŽLJIVI?

poslednji komentari