NaslovnaINFODANAS JE SVETSKI DAN ŽIVOTINJA - AKCIJA UDOMLJAVANJA NA TAŠMAJDANU

DANAS JE SVETSKI DAN ŽIVOTINJA – AKCIJA UDOMLJAVANJA NA TAŠMAJDANU

AKCIJA UDOMLJAVANJA NA TAŠMAJDANU – Ogroman broj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje.

Na Svetski dan životinja, danas 4. oktobra, ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azilakoju organizuje JKP Veterina Beograd. Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13h vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za Najšarmantnijeg psa Tašmajdana.

Kompanija Mars, najveći svetski proizvođač hrane i proizvoda za negu kućnih ljubimaca, doniraće u petak 2.838 kilograma hrane nezbrinutim psima i mačkama u prihvatilištima JKP “Veterina Beograd”, “Riska”, “Džesika”, “Draževac”, “Felix” i Udruženju “Zoi”.  U okviru humanitarne kampanje “Kuce ili mace – za koga navijaš?” zahvaljujući glasovima posetilaca sajta kuceilimace.rs, obezbeđeno je još 2.000 obroka.

U gradskim azilima JKP „Veterina Beograd“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca – tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani.  Akcija udomljavanja trajaće od 11 do13 časova.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu oživljavati njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

Kompanija „Mars“ će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice, dok će na štandu kompanije „Bayer“ moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita.

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počeo je da se obeležava u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan Svetog  Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.

Izvor: Veterina Beograd

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari