NaslovnaINFODRESURA PSA, 7 OSNOVNIH SAVETA ZA VLASNIKE

DRESURA PSA, 7 OSNOVNIH SAVETA ZA VLASNIKE

Dresura psa je proces koji ne treba da bude „obaveza“ ni vama, a ni vašem psu. Možda najbolja opcija jeste da to bude sastavni deo druženja sa vašim ljubimcem. Ovo je 1. i najvažniji savet.

2. Naredbe koje koristite su važne. Dakle, pre nego što naučite vašeg psa dogovorite se sa sobom. Uvek koristite iste reči kada izdajete naredbe ili upute.

3.  U toku dresure koristite neku poslasticu, pogotovo u početnim fazama, kako bi pas bio fokusiran i motivisan.

4.  Vreme koje ste izdvojili za dresuru treba da bude zabavno i ne treba da traje dugo. Mnogi misle da se u opornim konstantnim ponavljanjem sigurno dolazi do rezultata, ali je to zapravo greška jer pas gubi volju i interesovanje za učenje. Efikasnije je svakodnevno odvojiti 10 do 15 minuta za trening.

PAO JE NA TESTU POSLUŠNOSTI, ALI JE SLATKO NASMEJAO SVE PRISUTNE (VIDEO)

5. Psa morate trenirati u raznim okruženjima. Potrebno je da se navikne da trenira među drugim ljudima i psima, kako bi kasnije bio poslušan i dobro socijalizovan u svim okolnostima.

6. Pored glasovnih komandi naučite ljubimca da reaguje i na gestikulaciju rukom. Tako ćete moći da komunicirate i pokretom u situacijama kada je buka ili veća udaljenost ili dok vi komunicirate sa nekim drugim. Kada pas nauči da prati vaše pokrete samim tim postaje bolje fokusiran na vas u svim situacijama jer vas prati češće pogledom.

pas-trening-dresura

7. Nemojte koristiti reč „NE“ jer iza te reči nema nikakve nagrade. Koristite druge reči, kao što su „fuj“, „čekaj“, „dole“ , a nakon toga pozitivnu naredbu kao što je „dođi“ i „sedi“ uz obaveznu pohvalu.

Pratite portal www.mojljubimac.info jer vas očekuju razni korisni i zanimljivi tekstovi o dresuri kao i ostalim temama u vezi sa našim kućnim ljubimcima.

Bonus video:

Pročitajte još: INFO

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari