NaslovnaINFOGLOVO OBEZBEDIO TOPLU I SUVU ZIMU ZA STOTINE NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

GLOVO OBEZBEDIO TOPLU I SUVU ZIMU ZA STOTINE NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

Kompanija Glovo organizovala je pomoć azilima za pse i mačke širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, zahvaljujući čemu će napušteni ljubimci znatno lakše moći da preguraju jesen i hladnije dane. Na adrese petnaestak prihvatilišta stiglo je više od 400 prostranih i kvalitetnih torbi, napravljenih od termo-izolacionog materijala, gde će napuštene životinje moći udobno da se smeste i pronađu topao kutak.

Reč je o torbama crvene boje koje su u odličnom stanju, a više nisu u upotrebi, s obzirom na to da je Glovo preuzeo platformu Donesi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Samim tim, značajan deo njih je stigao u ruke onih kojima je to bilo potrebno i koji su se tome izuzetno obradovali.

„Budući da u timu imamo veliki broj kolega koji vole životinje i brinu o njima, a i sama sam udomila psa sa ulice, vrlo lako smo odlučili da torbe koje više nisu u upotrebi poklonimo azilima, prihvatilištima i pojedincima koji su život posvetili brizi o životinjama bez doma. Torbe su termo-izolacione, što znači da će napuštenim ljubimcima koji će u njima boraviti ili spavati pružiti toplotu i udobnost i u ekstremnijim vremenskim uslovima, zbog čega nam je svima puno srce“, izjavila je Anja Đurić, Marketing lead kompanije Glovo u Srbiji.

Prema rečima Zlate Korjenić, iz Jessica azila za mačke, donacija će pomoći velikom broju mačaka, čak i onim izvan sklovišta.

“Donacija kompanije Glovo se kao iz mašte stvorila i biće velika radost za mačke koje imaju staratelje te doprineti rešavanju za nas najvećeg problema, a to je udoban smeštaj mačaka. Obavešteni su svi volonteri i staratelji mačaka. Torbe će se postavljati na mesta koja nisu izložena mogućoj krađi a mačke uglavnom i borave na takvim mestima: podrumi, zatvorena dvorišta, napušteni objekti. Samim tim će i hvatanje mačaka za potrebe kampanje ,,Uhvati, steriliši, pusti, biti olakšano”, rekla je gospođa Korjenić.

Jesen je ovih dana i kalendarski počela, a niže temperature se već osećaju, pogotovo tokom noći. Nažalost, mnogi napušteni psi su smešteni napolju u boksovima, u uslovima koji često nisu idealni.

Kako kaže Snežana Zelenika, iz azila Dobra Nada iz Petrovaradina, donaciju su jedva dočekale brojne životinje.

“Mi smo veoma prijatno iznenađeni činjenicom da je jedna velika i poznata kompanija, kao što je Glovo, čula za jedno malo udruženje kao sto je ‘Dobra Nada’, i izuzetno smo zahvalni na plemenitoj ideji I humanosti, što su odlučili da nam pomognu i obraduju šapice ovom kvalitetnom donacijom. Jednom neprofitnom udruženju svaka pomoć je dobrodošla, tako da su i one našle svoju upotrebu kod nas. Na primer, jednu smo već opredelili za našu Medenu, macu koja živi u staroj seoskoj kući bez grejanja. Ubacili smo u torbu ćebence i napravili joj topao ležaj za zimu koja dolazi”, rekla je gospođa Zelenika.

U okviru ove donacije, torbe su stigle na adrese prihvatilišta Udruženje Beta Beograd, Dobra nada iz Petrovaradina, Draževac iz Obrenovca, Borske šape iz Bora, Pravo na život iz Šapca, Animal Care Center iz Mostara, Kuća Životinja iz Danilovgrada, Rin tin tin i Mali i veliki raj iz Spuža i druge.

O Glovu

Glovo je pionirska aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda i jedna od vodećih svetskih platformi za dostavu. Osnovan u Barseloni 2015. godine, posluje u jugozapadnoj Evropi, istočnoj Evropi i podsaharskoj Africi. Aplikacija povezuje korisnike sa restoranima, lancima prehrambenih proizvoda, apotekama i maloprodajnim objektima, a obuhvata i kategoriju „bilo šta“ koja omogućava korisnicima da naruče sve što žele.

Izvor: Promo

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari