HomeINFOKAKO POMOĆI PSIMA I MAČKAMA U HLADNIM DANIMA?

KAKO POMOĆI PSIMA I MAČKAMA U HLADNIM DANIMA?

PSI I MAČKE U HLADNIM DANIMA – Pravo zimsko vreme je već neko vreme i kod nas, sa niskim temperaturama koje se spuštaju do nule. Kao što mi na sve moguće načine pokušavamo da se zagrejemo, pogotovo u izuzetno hladnim jutrima i noćima, i našim četvoronožnim drugarima je potrebna pomoć kako bi se ugrejali.

Iako su psi i mačke prekriveni krznnom ispred vas je nekoliko saveta kako možete pomoći bilo svojim ljubimcima, bilo psima i mačkama koje žive na ulici u predstojećim hladnim danima.

  1. Izuzetno vodite računa kada palite svoj automobil po hladnom vremenu! Ovo navodimo kao prvu stavku, jer se mačke koje žive na ulici često zavlače ispod haube, blizu motora kako bi se zagrejale. Ovo pogotovo čine mlade mačke i mačići pa kada startujete motor automobila možete povrediti macu. Molimo vas da pre paljenja svog automobila uvek snažno udarite u haubu, ili nogom udarite u točak kako bi maci signalizirali da mora da se skloni. U suprotnom, može da se dogodi da maca nema dovoljno vremena da pobegne pre paljenja motora što može biti fatalno po nju.
  2. Još jedna bitna informacija za vozače automobila, antifriz može biti smrtonosan i za mačke i za pse pa je potrebno obrisati sve površine gde se prosula i najmanja kap.
  3. Ukoliko vaša mačka živi sa vama u kući ili stanu, ne puštajte je napolje. Po hladnom vremenu se vaša mezimica lako može izgubiti i smrznuti ukoliko je sneg predubok.
  4. Kada je napolju sneg i led, nikada ne puštajte svog psa sa povodca! Prema stručnjacima psi mogu privremeno izgubiti čulo mirisa zbog hladnoće i kao posledicu toga vrlo lako se izgubiti.
  5. Temeljno obrišite šape i donji deo tela vašeg psa po povratku iz šetnje. So kao i sneg mogu biti vrlo opasni ukoliko ih pas poliže ili ukoliko se zaledi između prstiju.
  6. U slučaju da vaš pas provodi dosta vremena na snegu u fizičkim aktivnostima, potrebno je pojačati njegove porcije hrane.
  7. Ukoliko je vaš ljubimac jedna od kratkodlakih dlaka, možete mu obezbediti kaputić, džemperić ili već neki dodatni sloj odeće kako bi bio zaštićeniji u hladnim danima.
  8. Nikada, ali nikada ne ostavljajte svog ljubimca samog u automobilu! Zimi automobil vrlo brzo dostigne temperaturu poput prosečnog frižidera i vrlo lako može doći do smrzavanja ljubimca.
  9. Bilo da imate psa ili mačku kao ljubimca, obezbedite mu toplo mesto za dremku i spavanje. Neke rase će uživati u dremki u blizini radijatora i drugih toplotnih izvora, ali svakako je potrebno obezbediti im i neki pokrivač u vidu toplog ćebenceta.
  10. Poslednje, ako imate tu mogućnost, setite se uličnih životinja u zimskom periodu i pustite ih makar u ulaz zgrade, ili u garažu. Ukoliko želite možete im napraviti i kućicu napolju, ili ako ništa drugo, makar obezbediti da ne spavaju na hladnim pločicama ili betonu postavljajući im makar stari karton ili parče tepiha.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tijana Milovanovic (@flawless_mess_)

Izvor: rs.n1info.com

Pročitajte još: INFO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije

IRSKI PREDSEDNIK IMA NOVOG LJUBIMCA

NEOBIČNA IMENA ZA LJUBIMCE U RUSIJI

PAS I NJEGOV JEDNOROG

NAJSKUPLJI OVČAR NA SVETU (VIDEO)

poslednji komentari