NaslovnaINFOKAKO SPASITI SOBNO CVEĆE OD MAČKE I NJENE RADOZNALOSTI?

KAKO SPASITI SOBNO CVEĆE OD MAČKE I NJENE RADOZNALOSTI?

Ako u isto vreme volite sobno cveće i mačke, ovo je tekst za vas! Macina radoznalost (nazovimo je tako) joj ne dozvoljava da joj promaknu sve te šarene saksije i lišće i što je najinteresantnij – zemlja koja može završiti svuda po polici i podu.

Zaštitite zemlju

Zemlja je zapravo ono što je najinteresantnije macama kod cveća, pa ćete joj na ovaj način uskratiti kontakt sa njom.

Dekorativno kamenje možete iskoristiti tako što ćete prekriti zemlju u saksiji. Zemlju možete prekriti i raznim drugim stvarima, ukoliko vam se kamenje ne uklapa u estetiku. Može poslužiti i obična prozirna folija jer se mačke neće previše zanimati da otklone smetnju.

Ukoliko se i same odviknu da prilaze saksijama jer za njih tu nema ničega interesantnog onda možete i ukloniti kamenčiće i imati i ne raskopano cveće i ljubimca 🙂

Šta ako gricka lišće?

Ukoliko je vaša maca ipak spremna da proba kakvog ukusa je lišće ili cvetovi, onda i za to postoji alternativa.

Kupite travu za mačke. U pitanju je dopunska hrana za mačke, a na našem tržištu najčešće su one sa 75% ječma. Možete ih kupiti u posudi i polako navići vašu macu na ovu poslasticu. Kada sledeći put oseti potrebu da gricne nešto zeleno, otići će kod svoje trave.

Domaća radinost – crvena paprika u vodi

Na sajtu uradi-zaradi.rs pominje se jedna opcija koju možete smućkati odmah u vašoj kuhinji i isprobati. Kašičicu crvene slatke paprike pomešajte u malo vode i time isprskajte vaše cveće. Alternativa tome da isprskate celu biljku je da nekoliko kapi stavite direktno u cvet ili isprskate zemlju. Oni koji su probali kažu da ovaj trik zaista radi.

izvor: uradi-zaradi.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari