NaslovnaINFOLJUBIMCI U GRADSKOM PREVOZU, ŠTA KAŽE PROPIS?

LJUBIMCI U GRADSKOM PREVOZU, ŠTA KAŽE PROPIS?

LJUBIMCI U GRADSKOM PREVOZU – Nedavno se društvenim mrežama proširila neobična fotografija iz gradskog prevoza jedne vlasnice i njenog psa.

Ova fotografija je podigla dosta prašine, jer je nastala na autobuskoj liniji 25p u gradskom špicu kada su kao što svi sugrađani dobro znaju poprilične gužve, i kada je na udarnim linijama česta i borba za ulazak u prevoz. Naime ova devojka je uvela svog psa u prevoz, i postavila ga da sedi na mestu namenjenom putnicima što je mnogima zasmetalo.

Ljubitelji životinja su stali u njenu odbranu, jer se vidi da je pas dresiran i ne uznemirava putnike, dok je drugima vrlo zasmetalo što se pas uopšte vozi u prevozu a dodatno i to što zauzima mesto namenjeno ljudima.

A šta kaže propis o prevoženju kućnih ljubimaca?

Bez obzira na vaše ili naše lično mišljenje, prema propisu vožnja sa ljubimcima je dozvoljena isključivo ukoliko je životinja niža od 40 cm i ukoliko je smeštena u posebnom transporteru. Prema članu 38 te odluke, transporter mora biti adekvatno zatvoren katancem, rajfešlusom ili bravom kako bi se onemogućilo provlačenje njuške, šape ili bežanje životinje. Postoji i propisana kazna od 6 000 din za nepoštovanje ove odredbe.

Takođe, vrlo je važno da znate  da je prevoz ljubimaca zvaično dozvoljen isključivo van saobraćajnog špica od 9 do 13h i od 18h do ponoći.

Izvor: srbijadanas.com, facebook.com/beogradskitramvaji

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari