NaslovnaINFOMONSTRUOZNA ZABRANA ZA KUĆNE LJUBIMCE

MONSTRUOZNA ZABRANA ZA KUĆNE LJUBIMCE

ZABRANA ZA KUĆNE LJUBIMCE – Kineska provincija Juan je najavila monstruoznu zabranu za kućne ljubimce, sa užasnim kaznama od 20. novembra!

Stanovnici Juana su obavešteni da je od 20. novembra zabranjeno šetanje pasa uz upozorenje od vlasti koje kaže da će vlasniku psa koji tri puta prekrši ovu meru pas biti oduzet i eutanaziran.

Vlasti svoju odluku pravdaju da na ovaj način pokušavaju da zaštite ljude jer je bilo dosta napada na ljude od strane pasa puštenih sa povodca. Ova odluka je naravno izazvala ogroman bes kod ljudi i svih vlasnika pasa.

Građani Juana su 13. novembra obavešteni da moraju stalno da drže svoje pse u zatvorenom prostoru i po novoj meri, ukoliko se vlasnik psa uhvati prvi put u šetnji napolju dobija samo upozorenje, drugi put mu sledi kazna između 50 i 300 juana, a treći put se pas oduzima i eutanazira.

Ovo nije prvi skandalozni zakon u vezi sa ljubimcima u Kini, grad Hangdžou je 2018. godine zabranio šetanje pasa tokom dana, a Šangaj, Ćingdao i Čendgu imaju pravila o držanju samo jednog psa kao kućnog ljubimca. U gradu Huangši je zabranjeno držanje psa koji je veći od 45 cm.

Ništa od navedenog nije ravno po monstruoznosti ovoj meri koju Juan planira, zbog čega su se mnoge organizacije za zaštitu životinja kao i naravno vlasnici pasa udružili i organizovali protest sa nadom da će zakon biti stopiran na vreme.

Izvor: zena.blic.rs

POGLEDAJ JOŠ: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari