NaslovnaINFONOVA ODLUKA O ZOOHIGIJENI I DRŽANJU ŽIVOTINJA U IVANJICI (VIDEO)

NOVA ODLUKA O ZOOHIGIJENI I DRŽANJU ŽIVOTINJA U IVANJICI (VIDEO)

NOVA ODLUKA O ZOOHIGIJENI – U Ivanjici je postojao problem sa napadima pasa lutalica, pa je ivanjički lokalni parlament usvojio novu odluku o zoohigijeni i držanju životinja na teritoriji opštine Ivanjica. Oni se nadaju da će nova odluka rešiti problem lutalica.

Komunalni inspektor, Branko Raičević je objasnio šta su izmene u odnosu na prethodni dokument: “ Odluka je bila na skupštini u junu mesecu ove godine na zahtev Udruženja za zaštitu životinja „Feniks“, odbornika i pre svega građana. Odluka je izmenjena pre svega u pogledu Zakona o dobrobiti životinja i usaglašeno je sa drugim zakonskim i podzakonskim odredbama“

Kako je on izjavio, ono što bi vlasnici pasa i mačaka trebali da znaju jeste daje izmenjen broj držanja pasa i mačaka. Prema ranijem dokumentu je držanje pasa bilo ograničeno na dva psa i dve mačke, a sada je broj pasa usklađen sa Zakonom o dobrobiti životinja, čime se ne ugrožava njihova dobrobit.

Psi će imati mogućnost da šetaju kroz Gradski park, ali isključivo na povodcu i sa obaveznim priborom za čišćenje kako je prenela info liga. Kako je on još izjavio, vreme slobodnog izvođenja pasa je takođe obezbeđeno a psi se bez povodca mogu pustiti uz isključivu pratnju vlasnika.

Kako je Raičević takođe objasnio, dobio je i zeleno svetlo odbornika i program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka. Proširen je i zakon o dobrobiti životinja i u planu je da se u narednom periodu organizuje rad prihvatilišta.

Primenom nove odluke se nadaju da bi trebalo da budu rešeni mnogi problemi u vezi sa držanjem životinja kao i kontrola i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji Ivanjice.

Izjavu komunalnog inspektora Raičevića možete poslušati u videu u nastavku:

Izvor: infoliga.rs, telegraf.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari