NaslovnaINFOPAR KOJI JE DO SADA SPASIO 12.000 PASA

PAR KOJI JE DO SADA SPASIO 12.000 PASA

Ron i Dani su par iz Remberta u Južnoj Karolini koji od 2005. godine spašava pse iz prihvatilišta i sa ulica. Prema njima, do sada su spasili više od 12 000 pasa sa ulice i od eutanazije.

Nakon čuvenog uragana Katrina, ovaj par je došao na ideju da spasavaju pse dovodeći ih u svoj dom. Kasnije, su nastavili sa obilaženjem brojnih prihvatilišta i od njih preuzimali pse sa „spiska za eutanaziju“. Za one koji ne znaju, u većini američkih država, psi koji nakon nekog vremenskog perioda provedenog u prihvatilištu ne pronađu svoj novi dom budu eutanazirani. U pitanju su najčešće stariji psi, ali sve u svemu psi koje niko nije želeo da udomi. Upravo njima su Ron i Dani rešili da ponude svoj dom i spase ih od sigurne smrti. Pored njih Ron i Dani spasavaju i pse koji su zlostavljani, a takođe i plaćaju i veterinarske račune za grupu starijih građana i dostavljaju im hranu za njihove ljubimce.

Kako sami kažu, u jednom trenutku su delili svoj dom sa 86 različitih pasa, a njihov cilj je da svakom štićeniku pronađu novi dom ili ako ne uspeju u tome obezbede sigurnu starost kod njih. Do sada su spasili preko 12 000 pasa a sebe često nazivaju gostima u svojoj kući koje su pretvorili u pravo prihvatilište pod nazivom Danny and Ron’s Rescue. Njihovo prihvatilište se razlikuje po tome što svakog psa posmatraju kao člana porodice i obezbeđuju mu sigurnu, prijatnu i zdravu sredinu. Zbog njihovog specifičnog načina vođenja prihvatilišta filmska ekipa je napravila dokumenatarac Život u psećoj kući (Life in the Doghouse), a sav prihod od filma je doniran spasiocima i prihvatilištima za životinje.

Od nas jedno veliko bravo ovim ljudima!

Izvor: dannyronsrescue.org

Pročitajte jošINFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari