NaslovnaINFOUHAPŠEN MUŠKARAC U GRČKOJ JER JE ŠUTNUO MAČKU U MORE

UHAPŠEN MUŠKARAC U GRČKOJ JER JE ŠUTNUO MAČKU U MORE

U Grčkoj, na ostrvu Evija jedan muškarac je uhapšen jer je šutnuo mačku u more. Grčka policija je u svojoj izjavi navela da je muškarac uhapšen dok je večerao u restoranu nakon prijave drugih gostiju.

Gosti restorana, koji se nalazi uz obalu mora pokušali su da ribom namame mačke kako bi ih na miran način naveli da sa terase restorana odu ka moru, a onda je jedan od gostiju mačku grubo šutnuo nogom.

Pozvana je policija i na osnovu snimka koji je objavljen na internetu, ako bude optužen, muškarac sa snimka mogao bi potencijalno dobiti i do 10 godina zatvora ili maksimalnu novčanu kaznu u iznosu od 50. 000 din.

Kako je grčki ministar policije Takis Teodorikakos u svojoj izjavi naveo „Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Čestitam onima koji su objavili snimak.“

Stanovnici Evije su šutnutu mačku pronašli i odveli veterinaru, gde je ustanovljeno da nije zadobila povrede.

Grčka inače ima jednu od najbrojnijih populacija pasa i mačaka lutalica na celom svetu, a prema procenama udruženja za zaštitu životinja samo u glavnom gradu postoje milioni odbačenih lutalica.

Prema vrlo strogom zakonu koju je Grčka donela 2020. godine zlostavljanje životinje se  može kazniti sa jednom do čak 10 godina zatvora. Ova odluka je jenoglasno izglasana u grčkom parlamentu a isti zakon je predvideo i poveće novčane kazne.

Izvor: rs.n1info.com, instagram.com

Pročitajte još: INFO

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari