NaslovnaINFOVLASNICI MASOVNO NAPUŠTAJU SVOJE ROTVAJLERE

VLASNICI MASOVNO NAPUŠTAJU SVOJE ROTVAJLERE

Predstavnici udruženja za brigu o životinjama Beta iz Zrenjanina su objavili da nakon tragične nesreće u Senti, gde su vlasnički rotvajleri usmrtili četvorogodišnje dete, vlasnici masovno napuštaju svoje rotvajlere kao i druge veće pse.

Kako je Gordana Belić iz Bete izjavila za Blic novine, za samo dva dana su dobili desetak poziva građana koji su zahtevali da od njih preuzmu vlasničke rotvajlere kao i nekoliko poruka od ljudi koji su ih samo obavestili da su ostavili svoje pse u gradskom prihvatilištu.

Takođe, Belić tvrdi da su od nadležnih iz Zoohigijene Zrenjanin dobili informaciju da trenutno imaju čak pet rotvajlera i dva šarplaninca od kojih su dva rotvajlera pokupljena sa ulice jer su ih vlasnici samo napustili, a ostale pse su doneli i ostavili. Belić je takođe izjavila za novine:

„Nemojte ih kažnjavati bez ikakvog razloga, zbog napada nekog drugog psa koji se desio tamo negde i pod ko zna kojim uslovima. Svi koji ste svoje pse izbacili napolje ili odneli negde, idite odmah po njih i vratite ih njihovim kućama dok ne bude kasno“

Veterinar Srećko Radojičić tvrdi da vlasnici prema velikim rasama pasa moraju da imaju veću odgovornost kao i da im posvećuju više pažnje. Takođe, naglašava da „nijedan pas nije rođen kao agresivan, već da se agresija kod pasa stvara“. Kako je Radojičić istakao uvek je krivica u vlasniku psa što se tiče socijalizacije i posvećenosti životinji.

Podsetimo, u Senti se nedavno dogodio tragičan slučaj gde je preminuo dečak D:B: (4) u dvorištu porodične kuće nakon što su ga do smrti izujedali psi. Majka nije uspela da ga  odbrani od pasa koji su pobegli iz boksa. Nažalost mediji prenose da je još jedno dete na smrt izujedano u Sloveniji. U pitanju je devojčica stara osam godina, koja je stradala od povreda koje joj je naneo pas u mestu Mengeš, u Sloveniji, severno od Ljubljane. Policija je istragom utvrdila da je devojčica prišla većem psu, koji je bio vezan u dvorištu. Dvorište je bilo ograđeno, ali je kapija bila otvorena. Odrasla osoba koja je stigla na mesto nesreće je pozvala hitnu pomoć i razdvojila psa od devojčice, ali nažalost devojčica je podlegla povredama uprkos brzoj reakciji lekara. Pas je oduzet vlasnicima, a pojedini mediji navode da je takođe u pitanju rotvajler.

 

Izvor: 021.rs, blic.rs, facebook.com

Pročitajte jošINFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari