NaslovnaINFOŽENA IZ OMANA BRINE O 480 MAČAKA I 12 PASA

ŽENA IZ OMANA BRINE O 480 MAČAKA I 12 PASA

Žena iz Omana Marjam al Baluši, penzionisana službenica iz Maskata u Omanu nesebično brine o čak 480 mačaka i 12 pasa.

Oman je zemlja koja je poznata po živopisnim dolinama i planinama, a poslednjih godina beleži ozbiljan porast u broju lutalica kako prenose lokalni mediji. Marjam je počela da vodi računa o prvoj mački 2008. godine kada je njen sin kupio malu persijsku, a dve godine kasnije su udomili još jednu. Vremenom se potpuno posvetila brigi o mačkama, njihovom hranjenju, kupanju kao i provođenju dosta vremena sa njima.

Marjam je 2014. godine kupila kuću kako bi mogla da se brine o još većem broju životinja, zbog nezadovoljnih komšija od kojih je trpela brojne primedbe dok je živela u stambenoj zgradi.

U ovom trenutnku Marjam brine o 480 mačaka i 12 pasa, a vest o njenoj ljubavi prema životinjama se brzo proširila toliko da joj mnogi ostavljaju napuštene ljubimce ispred ulaznih vrata. Marjam prikuplja sredstva za brigu o svim životinjama preko društvenih mreža, najviše Instagrama, ali i dobrih ljudi iz okoline. Mesečno za brigu o svojim štićenicima potroši oko 6500 evra, od čega najviše potroši za hranu, ali i pranje i negu.

Izvor: rs.n1info.com

Pročitajte jošINFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari