NaslovnaINFOHRANA ZA PSE - KAKO SE ODLUČITI I ŠTA KUPITI?

HRANA ZA PSE – KAKO SE ODLUČITI I ŠTA KUPITI?

HRANA ZA PSE – Svaki vlasnik želi da njegov ljubimac što duže ostane zdrav i srećan, a zdrava i izbalansirana ishrana je upravo jedan od preduslova za njihov dug i srećan život. Nepravilna ishrana može dovesti do mnogih zdravstvenih problema poput gojaznosti, problema sa digestivnim traktom, kostima i drugim unutrašnjim organima.

Pri odabiru hrane za svog ljubimca, potrebno je ustanoviti potrebe vašeg psa u odnosu na njegovu starost, veličinu kao i opšte zdravstveno stanje. Pritom je izuzetno bitno povesti računa i o kvalitetu hrane koju dajete svom ljubimcu.

hrana-za-pse-moj-ljubimac (2)
foto: Canva Pro

Većina vlasnika se opredeljuje za indsutrijsku odnosno kupovnu hranu koja se u većini pet shopova može pronaći u obliku suve hrane, vlažne hrane, medicinske hrane, u obliku sirove i zamrznute hrane kao i naravno u obliku poslastica. Takođe bitno je naglasiti da kada je industrijska hrana u pitanju postoji i podela na premium i na ekonomičnu hranu, gde su kod premium hrane sastojci koji se koriste dosta kvalitetniji.

Ono što je važno naglasiti jeste da je kućne ljubimce potrebno hraniti na način koji je napribližniji ishrani u prirodi. Podsetimo da su psi ipak mesožderi (iako postoji velika rasprava na ovu temu da su zapravo svaštojedi) koji su pripitomljeni, a tokom 20 hiljada godina, modifikovali su svoje način ishrane u polu-mesožderski. Oni češće jedu meso ako je dostupno, ali mogu jesti i hranu biljnog porekla. Zato sigurno nećete pogrešiti ako psa hranite hranom životinjskog porekla sa dodatkom biljne hrane

U nastavku je nekoliko najtraženijih vrsta koja se može pronaći u našim pet shopovima, a naravno na vama je da odlučite koja je najbolja hrana za pse odnosno za potrebe vašeg ljubimca.

  • Acana
  • Brit
  • Premil
  • Royal Canin
  • Purina
  • Trainer
  • Nekmar
  • Pedigree

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari