HomeZANIMLJIVOSTIISTRAŽIVANJE POKAZALO DA PAS U AUTOMOBILU PODSTIČE NA BEZBEDNIJU VOŽNJU

ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA PAS U AUTOMOBILU PODSTIČE NA BEZBEDNIJU VOŽNJU

Nedavno istraživanje koje je sprovela automobilska marka Seat je pokazalo interesantne rezultate. Prema njihovom istraživanju, vožnja sa psom u automobilu pomaže u smanjenju stresa tokom vožnje i podstiče sigurnije upravljanje vozilom.

Kako kažu rezultati istraživanja, oko 54% vozača vozi opreznije kada putuje sa svojim ljubimcem. Interesantan podatak je i to da čak i mlađi vozači, njih 69% starosti između 18 i 24 godine tvrde da voze pažljivije kada je pas u automobilu.

Istraživanje je takođe pokazalo da je čak 35% vozača opuštenije ako je pas sa njima u vozilu jer vožnja sa psom smanjuje stres. Međutim, skoro trećina ispitanika je izjavila da nisu sigurni  da li postoje pravila za bezbednu vožnju psa u automobilu, a više od 90% je izjavilo da ne zna kolika je maksimalna kazna za nepoštovanje pravila.

Tako da se definitivno može zaključiti da vlasnici ne poznaju zakone za putovanja sa psima u automobilu. Kao i to da moraju još mnogo da uče o načinu na koji da njihovim ljubimcima osiguraju bezbednost i sigurnost tokom vožnje. Istraživanje je takođe pokazalo da mnogi vlasnici moraju da pronađu sigurne i pre svega udobne dodatke za automobil poput sigurnosnog pojasa ili boksa za automobil.

Izvor: index.hr

Pročitajte jošZANIMLJIVOSTI 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije

IRSKI PREDSEDNIK IMA NOVOG LJUBIMCA

NEOBIČNA IMENA ZA LJUBIMCE U RUSIJI

PAS I NJEGOV JEDNOROG

NAJSKUPLJI OVČAR NA SVETU (VIDEO)

poslednji komentari