NaslovnaPSIDIVNA I POUČNA PRIČA: VLASNIK JEDNE RADNJE OKAČIO JE POSTER SA NATPISOM...

DIVNA I POUČNA PRIČA: VLASNIK JEDNE RADNJE OKAČIO JE POSTER SA NATPISOM „ŠTENCI NA PRODAJU“…

Vlasnik jedne privatne radnje je okačio poster sa natpisom: “Štenci na prodaju“. Decu često zaintrigira ovakav vid reklame i ne treba im puno vremena da postave pitanje: “Kolika je cena pasa?“. 

Vlasnik je odgovorio jednom dečaku: “Između 200 i 500 eura.“. Dečak je izvukao nekoliko kovanica iz svog džepa rekavši: “Ja imam svega pet eura, mogu li ih makar videti?“. 

Čovek se nasmešio i zazviždao. Iz sobe je istrčao njegov pas koga su pratila njegova pet štenca. Jedan od njih nije trčao kao ostali. Dečak je odmah uperio prstom u tog psa upitavši: “Šta nije u redu sa njim?“. 

Vlasnik mu je objasnio da je pri rođenju veterinar uvideo da ovaj pas ima defektan kuk i da će takav ostati do kraja života. Dečak se rastužio i rekao je: “Ovo štene je baš ono koje želim da kupim.“. 

Vlasnik je odgovorio: “Ne, nećeš kupiti tog psa. Ako ga stvarno želiš, pokloniću ti ga.“. Dečak se uznemirio i gledavši pravo vlasnika u oči rekao je: “Ne želim da mi ga poklonite. On košta isto koliko i ostali štenci, i platiću punu cenu. Zapravo, daću Vam sada pet eura, i svakog meseca po deset eura sve dok ga ne otplatim.“. 

Vlasnik je odgovorio: “Moraš još jednom razmisliti pre nego što ga kupiš, jer taj pas nikada neće moći da trči, skače ili da se igra kao ostali psi.“. 

Dečak se nagnuo da bi podigao nogavice svojih pantalona i pokazao čoveku njegovu levu nogu koja je bila onesposobljena, i kao potporu da bi mogao da hoda, koristio je metalnu napravu. 

Pogledao je u vlasnika i rekao: “Pa, ni ja takođe ne mogu da trčim dobro, a ovom psu će biti potreban neko ko će ga razumeti u potpunosti.“. 

pas-štene-kuče-dete-zagrljaj
foto: Pixabay

Čovek je progutao knedlu u grlu, i počeo je da plače. Kada je došao do vazduha izgovorio je: “Sine, zaista se nadam da će svi ovi štenci imati vlasnike kao što si ti.“. 

U životu nije važno kakvi ste, već to da vas neko prihvati i voli takvog kakvi jeste, potpuno bezuslovno. Pravi prijatelj je onaj koji dođe kada vas svi napuste.

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

NAPULJSKI MASTIF

PSI ZNAJU KADA SMO DAREŽLJIVI?

poslednji komentari