NaslovnaPSIPET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MALTEZERIMA

PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O MALTEZERIMA

Maltezeri su za kratko vreme postali jedna od najpopularnijih rasa pasa, a prvi put su otkriveni (naziv otkriva) na Malti. Evo nekoliko činjenica koje možda niste znali o njima:

  1. Iako su maltezeri poreklom sa Malte, odavno ih ima i u Americi. Prvi je pronađen 1877. godine, a bio je registrovan kao maltezer lav pas.
  2. Malteške pudle uživale su status pasa koji su živeli u prestižnim porodicama, raskošu i bogatstvu. Ovo nije važilo samo za život, već i za smrt. Kod starih Grka, maltezeri su sahranjivali u posebne grobnice.
  3. Boja maltezera je isključivo čisto bela. Ukoliko imaju i jednu malu šaru smatraju se mešancem.
  4. Iako su maleni i umiljati, maltezeri su veoma neustrašivi i pravi su psi čuvari. Ne plaše se drugih ljudi, a ni mnogo većih rasa od sebe i to će veoma otvoreno pokazati.
  5. Malteške pudle uvukle su se u srca mnogih vlasnika, ali da li ste znali da je ovo bila najčešća rasa pasa koje su imale kroz istoriju kraljice? Tako je, Žozefina Bonaparte, Marija Antoaneta, kraljica Elizabeta, kraljica Viktorija, kraljica Škotske Meri – sve one su za kućnog ljubimca imali maltezera.

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari