NaslovnaPSISERVISNI PAS DOBIO POČASNU DIPLOMU KLARKSON UNIVERZITETA

SERVISNI PAS DOBIO POČASNU DIPLOMU KLARKSON UNIVERZITETA

Zlatni retriver po imenu Grifin, je zajedno sa svojom vlasnicom Britani svakodnevno pratio predavanja Klarkson Univerziteta. Britani je uz njegovu pomoć uspešno završila master studije okupacione terapije, a nadležni Univerziteta su rešili da i Grifina nagrade počasnom diplomom.

Naime, Britani se kreće uz pomoć invalidskih kolica i živi u ozbiljnim bolovima, a Grifin je tu da joj olakša brojne svakodnevne aktivnosti koje u suprotnom ne bi mogla da izvede. On je tu da joj otvara vrata, pali i gasi svetla  ali i donosi sve potrebne predmete na koje ona pokaže laserom. Ono što je najbitnije, ovaj zlatni retriver je tu da joj pruži utehu i pomoć da ublaži depresiju i anksioznost koja je nastala zbog ogromnih bolova u kojima ona živi.

Inače, Britani je dobila Grifina preko organizacije Paws4prisons koja se bavi obučavanjem zatvorenika da treniraju i pronađu dom servisnim psima. Kako je Britani izjavila mnogi psi ove organizacije su se uplašili njenih kolica prilikom prvog upoznavanja, ali ne i Grifin. On joj je prema njenoj izjavi odmah uskočio u krilo i počeo da je ljubi po celom licu.

Njih dvoje su zajedno i stažirali, pomažući vojnicima koji imaju problema sa pokretljivosti u Severnoj Karolini a on će joj naravno društvo praviti i kada Britani počne da konkuriše za poslove u svojoj struci.

Izvor: washingtonpost.com, instagram.com

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari