NaslovnaZANIMLJIVOSTIZAŠTO PSI NAGINJU SVOJU GLAVU NA STRANU KADA IM PRIČAMO?

ZAŠTO PSI NAGINJU SVOJU GLAVU NA STRANU KADA IM PRIČAMO?

Verovatno ste primetili da vaš ljubimac ima običaj da naginje glavu  na jednu stranu kada mu nešto pričate, ipak nije baš poznato iz kog razloga psi to rade.

Postoji nekoliko tumačenja prema stručnjacima, ali mnogi vlasnici to tumače kao da ljubimac pokupava da razume o čemu mi to pričamo sa njim.

Jedan deo stručnjaka smatra da psi to čine jer se to ponašanje nama kao njihovim vlasnicima dopada „Psi su u stanju da veoma brzo shvate kada neko njihovo ponašanje u nama budi radost ili zadovoljstvo pa će takvo ponašanje ponavljati kako bi dobili svoju poslasticu.“

Međutim najzastupljenije mišljenje stručnjaka jeste da pas naginje svoju glavu u stranu jer na taj način namešta uši kako bi nas bolje čuo. Ova situacija se uglavnom događa kada im se spomene nešto u vezi hrane ili šetnje.

Još jedno moguće objašnjenje je da psi ovim ponašanjem pokušavaju bolje pročitati govor tela onog koji im se obraća. Prema mišljenju stručnjaka oni na ovaj način verovatno pokušavaju da što bolje pročitaju izraz lica osobe koja im govori.

Izvor: magazin.novosti.rs

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari