NaslovnaINFOBORBA ZA DŽEKIJA - PROTEST PROTIV UBIJANJA I ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA

BORBA ZA DŽEKIJA – PROTEST PROTIV UBIJANJA I ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA

BORBA ZA DŽEKIJA – Udruženja i zaštitnici životinja iz zemlje i inostranstva u nedelju, 9. februara, u 11:55, u Pionirskom parku kod Narodne skupštine održaće protestni skup pod nazivom Borba za Džekija, kao odgovor na višemesečno masovno trovanje životinja u skoro četrdeset gradova Srbije.

Organizatori protesta su istaknuti dugogodišnji nezavisni aktivisti za zaštitu i prava životinja, Željko Stojčić, Predrag Jovanov i Ivan R. Ivanović.  Protest će osim udruženja iz Srbije podržati i preko pedeset udruženja iz inostranstva, a neki od njihovih predstavnika će specijalno za ovu priliku lično doputovati u Beograd.

Cilj protesta je da se ukaže na stanje u kome se nalaze životinje u Srbiji, da se zaustavi organizovano trovanje, zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima i na javnim površinama u skoro četrdeset gradova. Apelujemo na državu da apsolutno primenjuje aktuelni Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone koji se tiču zaštite životinja, uključujući obavezno čipovanje i kažnjavanje neodgovornih vlasnika koji ih izbacuju na ulice – poručuje jedan od organizatora Ivan R. Ivanović.

Država Srbija, navodi Ivanović, ima odlične zakone koji se tiču životinja ali su sve institucije zakazale u njihovoj praktičnoj primeni. Zbog toga imamo naizgled nerešiv problem i dajemo novac građana nelegalnim prihvatilištima, pa umesto da se problem rešava on postaje sve veći i dramatičniji kako za životinje tako i za građane – one koji vole životinje i one druge.

Ljubiteljima i zaštitnicima životinja, pre svega je najviše stalo do toga da na ulici bude što manje napuštenih životinja i želimo da to svima bude jasno – ističe Ivan R. Ivanović

Učesnici protesta će svoje zahteve u pisanoj formi predati svim nadležnim institucijama i očekuju brzu reakciju i konkretne poteze za rešavanje pomenutih problema.

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari