NaslovnaINFOBRAČNI PAR IZ BEOGRADA BRINE O 13 LJUBIMACA (VIDEO)

BRAČNI PAR IZ BEOGRADA BRINE O 13 LJUBIMACA (VIDEO)

Neverovatni ljudi Đulijeta i Zoran Naumovski, bračni par iz Surčina spašavaju povređene i bolesne životinje, čak i beznadežne slučajeve od kojih bi mnogi digli ruke a potom ih udomljavaju.

Pored pasa koje leče, a zatim poklanjaju drugim ljubiteljima životinja, ovaj divan par u ovom trenutku ima čak 13 ljubimaca u svojoj kući, a među njima su i kuce i mace, ali i papagaji. Prva ljubimica koju su spasili je bila keruša Bambi, koju su pre nepunih 5 godina pronašli na placu na kom su kasnije izgradili svoju kuću. Kada su je pronašli, bila je zaražena sa više od 40 krpelja i velike su šanse bile da su joj krpelji napravili problem i da neće preživeti. Međutim Bambi je preživela i sada kako njeni vlasnici kažu zavodi red među ostalim životinjama.

Bračni par Naumovski nije siguran koji je tačan broj životinja koje su spasili, spasavali su ulične kuce i mace, staforde, ptice, zmije, ježeve, miševe.. Među njihovim ljubimcima se nalaze i mnogi slučajevi od kojih bi mnogi digli ruke poput malog jorkija Čarlija kojeg je ujeo pitbul i polomio mu kičmu, ali i maca koja je bila pogođena vazdušnom puškom, a koja sada posle više meseci i fizikalne terapije sama hoda.

Par Naumovski je pronašao utehu u brizi i u ljubavi koju pružaju životinjama nakon gubitka sina Filipa, koji je izgubio bitku sa karcinomom. Đulijeta ističe da su ih životinje spasile, kao i to da su odmalena vaspitavani da je svaki život vredan i da ne treba praviti razliku da li je u pitanju čovek ili životinja.

Oni ističu da se i dalje druže sa ljudima kod kojih su udomili životinje ili bar pričaju preko Vibera. I sa vlasnicima i sa kucama zbog čega ih mnogi nazivaju i „Dulitlima iz Surčina“ po čuvenom filmu.

Par uglavnom sam pokriva troškove oko svih životinja, mada im pomažu i prijatelji koji periodično organizuju neku akciju za prikupljanje novčanih sredstava. Za Čarlija im je samoinicijativno pomogla Hrvatska grupa za jorkije, koja je nakon pročitane priče o njemu sakupila sredstva za plaćanje njegove fizikalne terapije.

Naumovski kažu da od životinja dobijaju mnogo zauzvrat, kao i da „su psi zahvalni i uzvrate vam ljubav, ali onu ljubav za koju smo zaboravili da postoji: prava vanvremenska, bezrezevna, duboka, iskrena od koje vam se duša ugreje a oči zasuze“

Izvor: vesti-online.com, Emisija 150 minuta, PrvaTv

Pročitajte jošINFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari