NaslovnaINFOINTUICIJA - ŠTA SVE PAS MOŽE DA OSETI KOD LJUDI

INTUICIJA – ŠTA SVE PAS MOŽE DA OSETI KOD LJUDI

Psi poseduju mnogo istančanija čula u odnosu na ljude, a mnogim vlasnicima se čini da njihovi četvoronožni drugari poseduju i specijalno čulo kojim predosećaju mnoštvo stvari kojih mi ljudi nismo ni najmanje svesni.

Neke od stvari koje psi mogu osetiti svojom intuicijom su svima poznate, a neke vas mogu iznenaditi:

  1. Raspoloženje – Psi su više nego sposobni da osete ljudsko raspoloženje. Ukoliko je vlasnik pod stresom, i njegov pas će biti ili će postati vidno nametljiviji i želeti da provodi više vremena sa vlasnikom ukoliko je on tužan. Takođe, brojni treneri pasa su prijavili da su uočili razliku u rezultatima dresure u zavisnosti od trenutnog raspoloženja trenera.
  2. Pažnja – Psi uvek tačno znaju kada je vlasniku pažnja negde drugde, oni su vrlo inteligentni i znaju kada mogu da naprave neki „bezobrazni“ potez. Najbolji primer ovoga je krađa vašeg ukusnog sendviča sa stola, dok ste vi gledali na drugu stranu.
  3. Nejednakost – Prema jednom nedavno sprovedenom istraživanju, gde su istraživači uparili dva psa i zadali im identičnu zapovest a jednog psa nagradili poslasticom a drugog nisu, rezultat je da je pas koji nije dobio poslasticu kasnije ignorisao istraživača. Pas koji nije nagrađen, je vrlo brzo prestao da izvršava zadatu komandu dok je drugi nastavio da obraća pažnju na istraživača. Upravo zbog ove pseće osobine, vlasnicima više ljubimaca se savetuje da sve svoje ljubimce uvek hrane u isto vreme kako se ni jedan ne bi osetio zapostavljeno i manje vredno.
  4. Bolest – Postoje brojna istraživanja kojima je dokazano da psi imaju mogućnost da nanjuše stepen raka kod ljudi, i to putem uzoraka iz krvi. Lekari se nadaju da će u budućnosti moći da pronađu način da se još više oslanjaju na pseći njuh radi još efikasnijih testiranja raka.
  5. Laž – Prema jednom japanskom istraživanju psi imaju sposobnost da ne veruju ljudima koji lažu. Pas će prepoznati lažljivca i situaciju kada je prevaren i naučiće da dalje ne veruje osobi koja ga je prevarila.

Izvor: lovesensa.rs

Pročitajte jošINFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari