NaslovnaINFOHEROJI - LABRADORI SPASIOCI IZVUKLI 14 KUPAČA IZ VODE

HEROJI – LABRADORI SPASIOCI IZVUKLI 14 KUPAČA IZ VODE

U turističkom mestu Sperlonga, na obali Tirenskog mora koje se nalazi okvirno na pola puta između Rima i Napulja specijalni četvoronožni spasioci su izvukli 14 kupača iz vode.

Nekoliko porodica sa decom je na oko 100 metara od obale povukla jača struja dok su bili na raznim spravama poput dušeka i daski za surf. Među 14 kupača koji su se našli u nevolji bilo je čak osmoro dece između 6 i 12 godina od kojih su neka završila u vodi zbog naglo nastalih velikih talasa.

Kada je jedna od majki pozvala pomoć labradori nisu oklevali ni sekunda već su pojurili da priteknu u pomoć porodicama u vodi. Ovi hrabri psi su nekoliko puta plivali od obale do kupača u nevolji i pomogli im da dođu do sigurne obale. Nisu odustali sve dok nisu i poslednju osobu izvukli na bezbedno!

Akcija spasavanja je trajala oko pola sata a po završetku akcije prisutni posmatrači su velikim aplauzom pozdravili ove divne četvoronožne spasioce. Gradonačelnik Sperlonge, Armando Kusani je za medije izjavio kako je ovaj događaj potvrda da je treniranje pasa za spasavanje iz mora bila ispravna.

 

Izvor: blic.rs, thetimes.co.uk

Pročitajte još: INFO

Prethodni tekstLA PERM MAČKA
Sledeći tekstFOKS TERIJER

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari