NaslovnaINFOKAKO DA USREĆITE VAŠE LJUBIMCE?

KAKO DA USREĆITE VAŠE LJUBIMCE?

Ukolik želite da vaši ljubimci budu zadovoljni i srećni, kao i da im izmamite onaj čuveni kez na lice, u nastavku pogledajte nekoliko predloga kako to i da učinite.

Vreme za igru

Svima je dobro poznato da psi obožavaju igru. Iako imamo sve manje slobodnog vremena, jako je bitno da izdvojima bar deset minuta dnevno za kratku igru sa našim ljubimcem. Možete sakriti poslastice u kući, bacati lopticu ili štap sa njima. Ovo vreme učvrstiće vaš odnos, ali će doprineti da se i vi osećate bolje.

Prijatan glas

Uvek koristite srećan i prijatan glas kada dozivate vašeg drugara. Da li biste se vi rado odazvali kad vas neko pozove ljutitim glasom? Naravno da ne.

Doslednost

Ukoliko niste dosledni, neke scene mogu biti veoma zbunjujuće za vašeg psa. Na primer, kada vi dođete sa posla, a on srećan skoči na vas, vi ga ignorišete ili nesvesno nagradite takvo ponašanje, ali kada dođe neko od vaših prijatelja i vaš pas uradi isto to – vi ga grdite. Ovo može biti zbunjujuće za njega, te je bitno da vašem psu pomognete tako što ćete biti dosledni u svojim postupcima.

Raspored

Psi vole naviku, a poštovanje rasporeda ih čini srećnim. Kako je hrana jedno od njihovih zadovoljstava, potrudite se da ga hranite redovno i kvalitetno.

Bez telefona

Ovo se odnosi na sve naše prijatelje, ali i na pse. Dok ste u društvu vašeg psa, bilo da ste u šetnji ili vašem domu, pokušajte da telefon ostavite kod kuće ili barem isključite tonove tokom šetnje.

Rekreacija

Mnogi problemi sa ponašanjem kod vašeg ljubimca često je dosada. Kako biste ovo sprečili, postarajte se da provodi dovoljno vremena napolju, da dobro protegne noge i da se oslobodni viška energije.

Mesto za njega

pas-krevet

Obezbedite vašem psu nekoliko udobnih i prijatnih mesta na kojima može da se opusti, gde je ušuškan i zaštićen od članova porodice i buke. Oni često veći deo dana provedu spavajući, pa im je potrebno mesto gde mogu nesmetano da se odmore. Ovo se posebno odnosi na starije ljubimce.

Izvor: Magazin Pas

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari