Home INFO KOJI ZAČINI SU DOBRI ZA VAŠEG PSA?

KOJI ZAČINI SU DOBRI ZA VAŠEG PSA?

Postoje različita mišljenja kod vlasnika pasa oko davanja začinjene hrane svojim ljubimcima i mnogi izbegavaju da dodaju začine u obroke. Međutim, postoji širok spektar dozvoljeni i čak i preporučenih začina koje možete početi da dajete vašim kucama. U nastavku je spisak:

  1. Cimet je odličan za regulaciju krvnog pritiska, deluje na različita zapaljenja u organzimu i štiti srce i sprečava mnoga srčana oboljenja. Kao i kod ljudi, tako i kod pasa smanjuje rizik od Alchajmerove i Parkinsove bolesti.
  2. Bosiljak poput cimeta deluje na različita zapaljenja u organizmu, bori se protiv slobodnih radikala i dobar je u sprečavanju dijabetesa. Ova biljka je dobra za pse koji imaju problema sa artritisom, a dokazano štiti i jetru.
  3. Korijander pomaže kod probave, stomačnih tegoba i probave. Ima i anti-parazitsko dejstvo i može pomoći kod detoksikacije organizma. Ne preporučuje se davanje korijandera psu koji očekuje štence, jer može štetno da se odrazi i prouzrokuje prevremene kontrakcije.
  4. Morač, poput korijandera, najviše pomaže kod detoksikacije i stomačnih problema. Tokom laktacije, povećava količinu mleka.
  5. Mirođija pomaže u regulisanju ciklusa ženki. Pored toga se preporučuje za pse koji često imaju dijareju, bakterije ili gljivice.
  6. Nana je još jedna u nizu biljaka dobrih za rad creva, bolje varenje.
  7. Ruzmarin je odličan za pse je sadrži gvožđe, kalcijum i vitamin B6. Takođe je dobar kao antitoksikant.
  8. Peršun je dobar izvor flavonoida, antioksidanasa i vitamina. Sadrži karoten i likopen. Dodaje se zbog osveženja daha i za umirenje stomačnih tegoba.
  9. Đumbir je odličan za mučninu, jača organizam i poboljšava imunitet. Preporučuje se i psima koji trpe bolove povezane sa osteoartritisom.
  10. Origano je u manjoj količini preporučen kao antibakterijsko dejstvo i pomaže u digestivnim problemima.

izvor: Apetit

POGLEDAJ JOŠ: INFO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FLANDRIJSKI GOVEDAR

Naziv rase: Flandrijski govedar Originalni naziv rase: BOUVIER DES FLANDRES AKC lista najpopularnijih pasa: 84 Klasifikacija FCI: Grupa 1 - Pastirski psi i...

JEDAN PAS SVAKO VEČE BEŽI, I UJUTRU SE VRAĆA UMORAN – O ČEMU SE RADI? (VIDEO)

JEDAN PAS SVAKO VEČE BEŽI, I UJUTRU SE VRAĆA UMORAN - Početkom ove godine se dogodila jedna vrlo neobična situacija u predgrađu Sao Paola...

JAZAVIČAR DŽERI I NJEGOVA INTERESANTNA IGRAČKA

JAZAVIČAR DŽERI - Jedan vlasnik je pre više godina u znak sećanja na svog jazavičara postavio interesantan video na popularni Youtube. U pitanju je...

KENGUR I DALJE U BEKSTVU

KENGUR I DALJE U BEKSTVU - Sada već čuveni kengur koji je živeo na ranču "Tanasić" u Republici Srpskoj je i dalje u bekstvu. Kengur...

JEDAN MALO DRUGAČIJI KUĆNI LJUBIMAC

MALO DRUGAČIJI KUĆNI LJUBIMAC - Jedan mladi bračni par iz Kalifornije uživa u raznim aktivnostima sa svojim malo drugačijim kućnim ljubimcem. Zajedno slave rođendane,...

poslednji komentari