NaslovnaINFOMOĆ PREDENJA - ŠTA NAM SVE MOŽE IZLEČITI?

MOĆ PREDENJA – ŠTA NAM SVE MOŽE IZLEČITI?

Nekoliko puta smo pisali o generalnim blagodetima koje možemo osetiti kada imamo ljubimce i to po naše fizičko, ali i psihičko zdravlje.

Predenje mačaka je tema za sebe i, iako zbunjuje mnoge i dalje, lekovita svojstva na ljude su poznata. Zahvaljujući udruženju Animal Care iz Pakistana, predstavljeno je sedam prednosti predenja naših maza.

1. Smanjuje stres

Dokazano je da vibracije koje se stvaraju tokom predenja deluju sedativno na čovekov nervni sistem. Tako nas mogu umiriti, odnosno smanjiti stres i napetost.

2. Snižava krvni pritisak

Iako se svakako ne može korisiti kao zamena za lekove, vibracije predenja mačke mogu pomoći pri snižavanju krvnog pritiska.

3. Smanjuje rizik od infrakta

U direktnoj vezi sa prethodnim benefitom, prema istraživanjima kardiologa vlasnici mačaka imaju 40% manje šansi da dožive infrakt.

4. Dijagnostika bolesti

Postoji niz istraživanja kojim je dokazano da postoji razlika između vibracija predenja kada mačke odmaraju, odnosno uživaju i onda kada pokušavaju naj taj način da upozore čoveka na određenu bolest.

5. Jača kosti

Prema istraživanjima svetskih ortopeda frekfencija od 25-200 Hz koje mačka proizvodi kada prede najbolja je za ojačavanje kostiju.

6. Pozitivno dejstvo na mišiće i ligamente

Iz istog razloga, odnosno zbog frekfencije predenja, primećeno je da isto pozitivno deluje na zamor mišića ili povredu ligamenata i tetiva.

7. Uklanja otoke i infekcije

Vibracija koja se proizvodi kada mačke prede utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi tome da otok brže prođe, kao i infekcije.

Pročitajte još: INFO 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

NAPULJSKI MASTIF

PSI ZNAJU KADA SMO DAREŽLJIVI?

poslednji komentari