NaslovnaINFONEMAČKA I POREZ NA PSE - ZBOG PANDEMIJE VEĆA NAPLATA

NEMAČKA I POREZ NA PSE – ZBOG PANDEMIJE VEĆA NAPLATA

Zbog epidemiološke situacije, mnogi ljudi su ostali vezani za kuću, a zabrane letova su onemogućile putovanja. Zbog toga su se stanovnici mnogih zemalja, pa i Nemačke opredelili da društvo i utehu pronađu u kućnim ljubimcima za koje mnogi ranije nisu imali dovoljno vremena.

Prema nemačkom saveznom zavodu za statistiku i njegovim podacima, interesantan podatak je da su rekordni prihodi prikupljeni upravo od prihoda na porez na pse koji se u Nemačkoj plaća. U skoro celoj Nemačkoj vlasnici pasa moraju da plaćaju godišnji porez, koji može iznositi između 5 i 200 evra. Upravo od ovog poreza su rekordni prihodi postignuti i to u prvoj godini pandemije prema podacima saveznog zavoda za statisktiku.

Primera radi, u Berlinu je godišnji porez 120 evra za jednog psa godišnje, a čak 180 evra za svakog dodatnog psa. Prema nedavno objavljenim podacima Nacionalna blagajna bogatija je za oko 380 miliona evra od poreza na pse u 2020. godini.

Što se 2021. godine tiče, ovaj uzlazni trend se nastavio, da li zbog nastavka pandemije ili nekog drugog razloga, ali u prvom tromesečju je prihod od poreza na pse iznosio oko 159 miliona evra, što je 8,4% više nego u istom tromesečju prošle godine.

Izvor: informer.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari