Home INFO OVIH 10 RASA PASA SU ZA VAS AKO VOLITE FIZIČKE AKTIVNOSTI

OVIH 10 RASA PASA SU ZA VAS AKO VOLITE FIZIČKE AKTIVNOSTI

Iako većina pasa voli da provodi vreme u prirodi, postoje neke rase koje fizičke aktivnosti vole mnogo više od ostalih. Ako ste vi neko ko voli šetnje, planinarenje, plivanje ili bilo koje aktivnosti koje podrazumevaju da ste na otvorenom i u prirodi – ovih deset rasa pasa je za vas!

BIGL

Bigl je savršen parner za rekreativnu šetnju u prirodi i šumi. Neumorni su i rođeni su za trčanje i njuškanje. Ako volite dosta vremena da provedete u šetnjama, biglovima neće biti dosadno i njuškanjem će pronalaziti sebi zanimaciju.

bigl-pas-priroda

DALMATINAC

Dalmatinci su u prošlosti služili kao pastiri, lovački psi i zaštitnici konja i ljudi. Trčali su uporedno uz kočije i konje kako bi ih zaštitili, a kako više nemaju ovu ulogu, fizička aktivnost im je veoma potrebna. I dalje su veoma zaštitnički nastrojeni prema svojim porodicama, a savršeni su partneri za trčanje.

dalmatinac-trčanje-rasa-pas-priroda

DOBERMAN

Veliki, elegantni i mišićavi dobermani u istoriji su korišćeni u radu policije i zaštiti. Energični su, neustrašivi i uzbudljivi. Veoma su dobri pratioci za sve koji uživaju u prirodi, bez obzira na aktivnost.

doberman-pas-rasa-priroda

ALJASKI MALAMUT

Malamuti su jedni od najvećih pasmina građenih sa snagom da vuku teške predmete, kao što su sanke. Odani su, ali slobodni mislioci, pa imaju svoje ideje kako sprovoditi naredbu. Za sve koji vole zimu, sneg, planinu, malamut je idealni zimski sportski pratilac.

aljaski-malamut-rasa-sneg

SIBIRSKI HASKI

Sibirski haski je poput malamata partner za sve koji vole zimu i hladno vreme. Veoma su dobri trkači i pridružiće vam se u svakoj sportskoj aktivnosti i na hladnom vremenu.

sibirski-haski-sneg-rasa

AMERIČKI PIT BUL TERIJER

Jakog tela i nežnog ponašanja, američki pit bul terijeri su kroz istoriju korišćeni kao lovački psi, pa im je provođenje vremena u prirodi u krvi. Mogu satima pešačiti uz vas, kupanje u reci im nije strano, a na planinarenje mogu korak uz korak sa vama.

američki-pit-bul-terijer-rasa
foto: Filckr / geoggirl

ROTVAJLER

Mišićavi i jaki rotvajleri u skorijoj istoriji bili su policijski psi, a pre toga su služili za vuču kolica i usmeravanje stoke. Veoma su hrabri, smireni i dobrodušni. Inteligentni su i treba im neko ko će ih voditi. Uživajte zajedno u rekreativnoj šetnji i planinarenju.

rotvajler-pas-rasa-štene-priroda

PUDLA

Pudla je zvanično rasa pasa koja je podeljena u tri grupe po visini, a za aktivne vlasnike je standardna pudla. Iako sve pudle uživaju u aktivnostima na otvorenom, standardna pudla obožava prirodu, a posebno vodu i kupanje. Uživaće u kupanju sa vama, a nisu joj strani ni sportovi na vodi.

standardna-pudla-rasa-priroda

SAMOJED

Samojed je jedna veoma srećna i detinjasta rasa pasa, koja je najviše služila kao lovac i čuvar. Poput haskija i malamuta, nema ništa protiv hladnoće. Ako volite zimu i partnera za hladnoću – više će voleti da provode vreme napolju, nego da odmaraju u toplom.

samojed-pas-zima-sneg

ŠARPLANINAC

Šarplaninac je rasa pasa čuvara oformljena na Balkanskom poluostrvu. Ovaj spisak ne može proći bez njega, jer je šarplaninac lokalna rasa koja je navikla na prirodu i tamo se najbolje oseća. Ako živite na planini ili tamo provodite najviše vremena, šarplaninac je idealno društvo za šetnju i planinarenje.

šarplaninac-rasa-pas-planina
foto: Dušan Gundelj

izvor: petcentral.chewy.com

Pročitajte još: INFO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BARBE

Naziv rase: Barbe Originalni naziv rase: BARBET Klasifikacija FCI: Grupa 8 - Retriveri, cunjavci i psi za vodu Poreklo: Francuska Veličina: Srednji pas ...

ŠTENE STARO ČETIRI MESECA TRAŽI DOM (FOTO)

ŠTENE TRAŽI DOM - Mladi mužjak, starosti četiri meseca, nedavno izlečen od mačije kuge, veoma umiljat i drag, traži dom i porodicu. Slike šteneta možete...

AIRESKI OVČAR

Naziv rase: Aireski ovčar Originalni naziv rase: CAO DA SERRA DE AIRES Klasifikacija FCI: Grupa 1 - Pastirski psi i psi terači stoke ...

PORAST BROJA BEBA SLONOVA

PORAST BROJA BEBA SLONOVA - Tokom ove godine je bilo dosta neprijatnih vesti zbog korona virusa, ali mi imamo jednu lepu vest. Promene u...

RETRIVER KOVRDŽAVE DLAKE

Naziv rase: Retriver kovrdžave dlake Originalni naziv rase: CURLY-COATED RETRIEVER AKC lista najpopularnijih pasa: 162 Klasifikacija FCI: Grupa 8 - Retriveri, cunjavci i...

poslednji komentari