NaslovnaINFOOVIH 5 RASA PASA SU ZA VAS AKO VOLITE DREMKU I ODMARANJE

OVIH 5 RASA PASA SU ZA VAS AKO VOLITE DREMKU I ODMARANJE

Kada birate rasu psa za sebe potrebno je da usaglasite ličnost psa sa vašom. U prethodnom tekstu nabrojali smo rase pasa za ljude koji vole fizičku aktivnost – planinarenje, plivanje, trčanje i šetnju.

Ukoliko se pronalazite u tome pročitajte ko su ljubimci za vas – OVIH 10 RASA PASA SU ZA VAS AKO VOLITE FIZIČKE AKTIVNOSTI.

Ukoliko pak više volite odmaranje, dremku i smireniji život, ima onih koji će vas veoma rado pratiti.

BASET

Baset je stara vrsta pasa, francusko-belgijskog porekla, a u istoriji je najčešće korišćen u lovu kao spor i strpljiv tragač za zečevima i jelenima.

Mirnog su temperamenta i vole da dremaju. Ipak, upozoravaju se svi – baseti hrču poprilično glasno.

baset-pasa-rasa

BULMASTIF

Bulmastif je stara rasa i veoma zaštitnički nastrojena prema svojoj porodici. Ukoliko imate prostora za njega, biće vam poslušan i neustrašiv ljubimac… Kada ne spava. Da, ove kuce teške i do 130 kilograma vole da spavaju i hrču i verovatno će i vas pretvoriti u jastuk.

bulmastif-rasa

PEKINEZER

Pekinezer je pas sa carskom istorijom i najstariji zapisi potiču iz 8. veka i dinastije Tang. Pate od kratkovidnosti i imaju prilično kratke i povijene noge.

Oni vole blisko da se povežu sa jednom ili dve osobe, a odličan su izbor za mirne ljude, odmaranje, kratko šetanje i dugo izležavanje.

pekinezer-pas-rasa

MOPS

Još jedna vrsta koja voli da hrče! Mops je po mnogo čemu sličan pekinezeru, voli decu i lepo se slaže sa drugim ljubimcima. Može da se prilagodi vašem načinu života, ali voli dobro odmaranje i dremnje.

mops-pas-rasa

ŠI CU

Ši cu je u istoriji uzgajan tako da bude mali, pametan i vrlo pitom pas. Oni su i u današnje vreme zadržali sve mirne osobine i iako su aktivni i znatiželjni – vole svoje vreme za spavanje i duge dremke.

ši-cu-oas-rasa

izvor: petcentral.chewy.com

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari