HomeINFOPORAST CENA RASNIH PASA ZBOG KARANTINA

PORAST CENA RASNIH PASA ZBOG KARANTINA

Kako ljudi provode više vremena u svojim domovima zbog karantina, mnogi su se očigledno odlučili da nabave sebi društvo u vidu psa. A upravo ta povećana tražnja za pojedinim rasama je za posledicu imala da mnogi odgajivači podignu cene svojih pasa.

Mnogi štenci koji su se i ranije ubrajali među skuplje su tokom pandemije koronavirusa duplirali svoje nabavne cene i pojedini dostižu i cenu od 2000 eura. A kod najpopularnijih malih rasa cena je još vrtoglavija i dostiže i više od 3000 eura kako javlja BBC.

Pročitajte jošRASE PASA 

Brojne svetske organizacije za zaštitu životinja upozoravaju da bi visoke cene mogle imati za posledicu nehuman uzgoj, krađu kao i krijumčarenje pasa. Takođe, ukazuju i na probleme kada se karantin i rad od kuće završe odnosno kada se novi vlasnici pasa vrate uobičajnom radu na poslu i budu provodili manje vremena u svojim domovima.

Na listi pasa sa najvišim cenama nalaze se između ostalih koker španijel, džek rasel, border koli, kokapu, kavapu, kavalijer kralja Čarlsa, labrador retriver, engleski springer španijel, jorkširski terijer i ši-cu.

Izvor: rts.rs

Pročitajte jošINFO 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije

IRSKI PREDSEDNIK IMA NOVOG LJUBIMCA

NEOBIČNA IMENA ZA LJUBIMCE U RUSIJI

PAS I NJEGOV JEDNOROG

NAJSKUPLJI OVČAR NA SVETU (VIDEO)

poslednji komentari