NaslovnaINFOUSMRĆENE 154 MAČKE - STRAŠNA ODLUKA VLASTI TAJVANA

USMRĆENE 154 MAČKE – STRAŠNA ODLUKA VLASTI TAJVANA

USMRĆENE 154 MAČKE – Obalska straža je prethodne nedelje presrela jedan brod iz Kine, na oko 40 nautičkih milja od severne obale Tajvana i u njemu zategla veliki broj mačaka u kavezima.

Na brodu se nalazilo 62 kaveza sa rasnim mačkama, među kojima su bile i rase persijska, američka kratkodlaka, ruska plava mačka, britanska kratkodklaka mačka i mnoge druge kako piše Gardijan. Vrednost pronađenih mačaka se procenjuje na oko 357 000 dolara.

Ono što je vrlo brzo odjeknulo medijima je činjenica da su vlasti Tajvana rešile da izvrše eutanaziju svih pronađenih mačaka! Ova činjenica je užasnula sve ljubitelje životinja kao i brojne organizacije za zaštitu životinja širom sveta.

Nakon kovid testiranja zvaničnici su doneli odluku da izvrše eutanaziju ovih nevinih mačaka i to na dan kada se u mnogim zemljama sveta održavao Međunarodni dan životinja beskućnika.

Tajvanska predsetnica Cai Ing  Ven je u saopštenju za javnost izjavila da je veoma tužna zbog sudbine mačaka, ali je za njihovu smrt okrivila krijumčare i pozvala javnost da shvati potrebu za sprečavanjem „nesmotrenog uvoza bolesti kroz krijumčarene životinje“.

Tajvanska organizacija za spasavanje životinja u hitnim slučajevima je kako prenosi Gardijan čak ponudila da plati karantin za ove mačke i javno kritikovala odluku da ove nedužne životinje budu uspavane.

Čen Či Čung, šef vladinog saveta za poljoprivredu je branio odluku vlasti sledećim rečima za Tajpej Tajms: „Čak i nakon karantina, te mačke bi i dalje mogle da nose bolesti koje imaju duge periode latencije virusa, što bi moglo da predstavlja veliku opasnost po kućne ljubimce i životinje na farmama na Tajvanu“

Kako je Čen takođe izvjavio, savet za poljoprivredu sa minsitarstvom pravde planira da poveća kazne za krijumčarenje životinja. U planu je da najniža kazna za nelicencirane prodavce čije poreklo nije poznato biti 100.000 dolara.


Izvor: danas.rs, theguardian.com, taipeitimes.com, taiwannews.com

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari