NaslovnaZANIMLJIVOSTIKERUŠA LENKA HEROJ - ISPREČILA SE IZMEĐU VLASNICE I POSKOKA

KERUŠA LENKA HEROJ – ISPREČILA SE IZMEĐU VLASNICE I POSKOKA

U selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca je keruša Lenka spasila svoju vlasnicu od povećeg poskoka koji je vrebao iz žbuna.

Naime porodica Džamić je na svom posedu brala maline i Lenkina vlasnica Slađana nije primetila velikog poskoka koji je bio sklupčan u žbunu pored. Međutim Lenka ga je primetila i postavila se odmah ispred svoje vlasnice i poskoka režeći na njega.

Zmija je ovu hrabru kerušu odmah ujela za vilicu, ali Lenka nije odustajala od odbrane svoje vlasnice sve dok Slađin suprug Goran nije priskočio u pomoć i oterao poskoka dalje. Lenka, je odmah odvezena u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovcu gde joj je ukazana pomoć u vidu seruma i inekcije protiv bolova.

Posle dva dana otok sa vilice se povukao i Lenka se uspešno oporavila i stala na noge tako da ova priča ima srećan kraj.

Lenka je inače ženka rase malinoa i stara godinu i dva meseca kako su za medije izjavili njeni vlasnici. Džamići su ranije imali šarplaninca posle kojeg dugo godina nisu imali psa, a sigurni smo da se sada nakon ovog hrabrog spašavanja definitivno neće pokajati zbog svoje odluke da usvoje Lenku.

Jedno veliko bravo od nas za ovog malog heroja!

Više o rasi malinoa možete pročitati ovde

Izvor: magazin.novosti.rs

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari