NaslovnaINFOUZIMANJE DNK KUĆNIH LJUBIMACA - ŠTA KAŽU UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA?

UZIMANJE DNK KUĆNIH LJUBIMACA – ŠTA KAŽU UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA?

Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti Feniks i Nada za životinje Riska uputili su dopis gradonačelniku povodom skorašnje najave da će se uz obavezno čipovanje ljubimaca uzimati i njihov DNK. To je najavljeno da bi se stalo na kraj psećem izmetu, koji ostaje na ulicama zbog nesavesnih vlasnika životinja.

U dopisu podsećaju nadležne da zakonska regulativa koja bi omogućila da ideja zaživi ne postoji, ali zato postoje propisi koji obavezuju vlasnike na obeležavanje i vakcinaciju, ali da se isti ne sprovode. Postojeća baza podataka vlasnika pasa je nefunkcionalna i nepotpuna.

Nadležni organi još uvek nisu počeli ozbiljno da se bave rešavanjem problema napuštanja kućnih ljubimaca, za šta je preduslov da svi vlasnici budu upisani u bazu podataka. Oni smatraju da je postojanje baze podataka glavni uslov za bilo kakve aktivnosti u vezi rešavanja nekog problema vezanog za vlasničke pse.

Udruženja su dodala i da njihova iskustva u kontaktu sa građanima potvrđuju da pritisak i progon vlasnika pasa ima kontraefekat.

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari