NaslovnaINFOZAJEDNIČKO PRIHVATILIŠTE ZA ŽIVOTINJE ZA NIŠ, SVRLJIG I GADŽIN HAN

ZAJEDNIČKO PRIHVATILIŠTE ZA ŽIVOTINJE ZA NIŠ, SVRLJIG I GADŽIN HAN

Kao prvi korak u izgradnji prihvatilišta za pse i mačke, veće grada Niša je odobrilo učešće u realizaciji projekta unapređenja zoohigijene u Nišavskom okrugu. Ovo prihvatilište će biti zajedničko za grad Niš i opštine Svrljig i Gadžin Han. Kako je najavljeno u planu je da se ovo prihvatilište nalazi na oko 11 hektara zemljišta na području opštine Gadžin Han.

Kako je Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) izjavio, tačna lokacija prihvatilišta će biti javno saopštena kada odluka o projektu zoohigijene prođe verifikaciju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i programa Svispro.

Takođe je potrebna izrada tehničke dokumentacije i međuopštinskih sporazuma kako bi se krenulo sa procesom dobijanja  građevinskih dozvola i naravno izgradnje prihvatilišta.

Ana Radovanović iz KLERP-a je istakla da je ukupna vrednost ovog projekta oko 27.600 švajcarskih fraanaka, od kojih Ministarstvo državne uprave obezbeđuje 18.900 evra, a grad Niš 8.664 evra. U planu je da se formira zajednički program rada, zajednička služba zoohigijene kao i da se sinhronizuje postupak rada svih zooslužbi.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša izjavila je da grad Niš zbog sve većeg broja pasa i mačaka lutalica intenzivno radi na otvaranju prihvatilišta. Takođe je istakla da bi izgradnjom ovog prihvatilišta bio trajno rešen problem pasa lutalica ne samo Niša, već i drugih opština sa područja Nišavskog okruga.

Sotirovski je takođe rekla da je predviđen prostor koji je opština Gadžin Han izdvojila odličan, i da je u planu da se tamo psi zbrinjavaju po standardima Evropske unije i u saradnjim sa društvima za zaštitu životinja.

Izvor: danas.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari