NaslovnaINFOZAŠTO MAČKE VOLE DA DREMAJU NA TASTATURI?

ZAŠTO MAČKE VOLE DA DREMAJU NA TASTATURI?

Skoro svi vlasnici mačaka znaju da mačke obožavaju da dremaju na tastaturi, ali da li ste se nekada zapitali zašto je to tako? Ova mačija osobina sigurno predstavlja problem mnogim vlasnicima, pogotovo u skorije vreme kada mnogi zbog situacije sa virusom provode više vremena u zatvorenom i u radu od kuće.

Glavni razlog zbog kojeg vaša maca voli da se izležava na tastaturi je toplota koju emituje vaš uređaj. Kako savetnik za ponašanje mačaka Marsi Koski tvrdi, mačke se osećaju najprijatnije kada nisu prinuđene da koriste svoju energiju za zagrevanje ili hlađenje tela. Računarske tastature su veoma tople, kao i otvori za grejanje, radijatori kao i mnoga druga sunčana mesta na kojima vaša maca voli da provodi vreme.

Drugi razlog je najverovatnije to što mnogi vlasnici drže laptop u svom krilu, a mace svog vlasnika i njegovo krilo smatraju svojom omiljenom teritorijom. Takođe, kako je laptop često u vašem krilu i dobar deo vremena gledate u njega, maca će ležanjem na vašoj tastaturi pokušati da vam skrene pažnju na sebe, kako bi ste njoj posvetili više pažnje.

Ukoliko vaša maca zaklanja ekran laptopa dok radite, ili vas onemogućava da normalnom brzinom kucate to sigurno nije baš najsrećnija situacija, pogotovo u slučaju da radite od kuće. Pritom, ukoliko maci posvetite pažnju nakon ovakvog ponašanja i počnete da je primera radi mazite, ona će i dalje nastaviti sa takvim ponašanjem. Kako biste sprečili ovakvo ponašanje, najbolje je da joj postavite udoban krevetić na nekom drugom toplom ili sunčanom mestu i da je nagradite kada vas ne ometa u radu. Dobra ideja je da se njen krevetić postavi u blizini radijatora, ili kupovina zagrejanog kreveta za mačke. Kako cena ovih specijalnih krevetića sa ugrađenim grejačima, može biti visoka uvek možete iskoristiti i najobičniji termofor napunjen toplom vodom koji možete postaviti na njeno uobičajno mesto za dremku. Nadamo se da vam je ovaj tekst makar malo pomogao, kao i da će vam pomoći u tome da vaša maca izgubi interesovanje za vašu tastaturu.

Izvor: petmagazine.rs

Pročitajte jošINFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari