NaslovnaINFOZAŠTO NIKO NE UDOMLJAVA CRNE MAČKE?

ZAŠTO NIKO NE UDOMLJAVA CRNE MAČKE?

Naš narod je prilično sujeveran i sigurno su vam poznate predrasude prema životinjama zbog njihove boje krzna. Crni psi zbog boje svoje dlake teže nalaze put do doma, ali su zapravo crne mačke najčešće žrtve ovih predrasuda.

 Kako prenosi portal Petface, čak su i volonteri u Prihvatilištima složni da se uvek lakše udomljavaju svetlije i šarene mace, dok poslednje dom pronalaze crne mačke. Iako je svima poznato da boja dlake ne igra nikakvu ulogu u karakteru niti zdravlju, nažalost, one najduže čekaju na dom. Nedavno se u svetu pojavio i još jedan razlog zbog kojeg vlasnici odriču crnih mačaka ostavljajući ih na ulici, a to je zato što, verovali ili ne, ne izgledaju lepo na selfijima.

Takođe, mnogi i dalje veruju da crne mačke donose lošu sreću, drugi smatraju da nisu tako lepe, ali srećom ima i onih koji smatraju da su crne lepotice poseban izazov, kao i da zrače specifičnom energijom, da su umiljate i uopšte nisu baksuzne.

Ono što je malo poznato jeste da je crna mačka zapravo domaća mačka sa crnim krznom. Ona može biti mešanac, a može biti i specifična rasa. Postoje čak 22 različite vrste crnih mačaka. Još je manje poznato da su sve crne mačke u stvari tamno plave. Na odgovarajućem svetlu nijanse njihove dlake variraju od crne kao ugalj, sivo-crne do braon-crne.

Mi smo spremili jednu galeriju ovih crnih lepotica koju možete pogledati u nastavku, a ukoliko ste i vi ponosni vlasnik ove mace, slobodno nam pošaljite slike.

Pročitajte još: INFO

4 KOMENTARA

  1. Iskreno, tužno je što je to sujeverje uticalo na udomljavanje crnih maca, iskreno ih jako volim i imam jednu crnu macu, neverovatno je da se dešava u 21.veku da se zbog boje dlake diskriminišu određene jedinke, po meni čak i najlepše, pa i psi, kada imaju crnu sjajnu lepo održavanu dlaku, psi i mačke budu jako atraktivni.

  2. U mojoj zgradi je živela crna maca koja je bila naša zajednička. Bila je prelepa, imala je belu perlu na vratu. Na suncu joj je stomak bio braonkast. Poživela je dugo u našoj zgradi, često bila kod mene u stanu. Bila je prepametna i veoma lepa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari