NaslovnaINFOZBOG ČEGA PSI KOPAJU RUPE U ZEMLJI?

ZBOG ČEGA PSI KOPAJU RUPE U ZEMLJI?

Mnogi vlasnici pasa koji žive u kućama sa dvorištem znaju da njihov ljubimac može imati sklonost ka kopanju rupa. Mnoge leje sa cvećem su sigurno stradale na taj način, ali da li znate zbog čega to vaši ljubimci rade?

Jedan od glavnih razloga može biti samo zabava. Šape vašeg psa su dizajnirane za kopanje, pa ne treba da nas čudi kada ih pas koristi upravo za to. Kopanje psu može pomoći da izbaci iz sebe višak energije kao i da se reši dosade ukoliko mu vlasnik ne posvećuje dovoljno pažnje.

Pravljenje kućiće – psi, pogotovo psi koji veći deo vremena provode u dvorištu mogu biti skloni tome da sagrade sebi kućicu odnosno zaklon u zemlji gde se s vremena na vreme mogu sakriti od vrućine ili hladnoće.

Zbog plena i lova – ukoliko imate problem sa krticama ili miševima u dvorištu, nemojte se iznenaditi ukoliko vaše dvorište postane dodatno raskopano. Pogotovo ukoliko je vaš ljubimac neka od rasa sa izraženim lovačkim instinktom.

Želja za istraživanjem okoline – nekim psima ponekad dvorište odnosno njihova teritorija postane premala, pa iz dosade i želje za istraživanjem okoline požele da zbrišu u spoljni svet. To će učiniti kopanjem rupe kod ograde kako bi se provukli ispod nje i izašli, zatim istražili novu teritoriju ili pronašli novo društvo i u tajnosti se vratili nazad.

Pročitajte još: INFO


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari