NaslovnaINFOŽENA IZ NIŠA NA SUDU OSUĐENA ZBOG KRAĐE PSA

ŽENA IZ NIŠA NA SUDU OSUĐENA ZBOG KRAĐE PSA

Jedna žena iz Niša Lizbeta S. (45) je osuđena od strane Osnovnog suda u Nišu zbog krađe psa. Lizbeta je osuđena na kaznu zatvora od tri meseca, uslovno na godinu dana jer je 22. juna 2019. svojoj sugrađanki Loli Cvetković ukrala psa rase maltezer.

U presudi suda u Nišu navedeno je da je Lizbeta S. psa ukrala tako što je sela na klupu ispred TC Tempo u Nišu za koju je bio vezan pas vlasništvo oštećene, poigrala se sa njim a zatim skinula njegov povodac i udaljila se zajedno sa njim sa lica mesta.

Lisbeta je priznala delo u potpunosti što je Osnovni sud u Nišu uzeo u obzir prilikom određivanja kazne. Kako se u presudi navodi, sud ju je proglasio krivom za krivično delo krađe, jer je u stanju uračunljivosti oduzela tuđu pokretnu stvar sa namerom sticanja protiv pravne koristi.

Ukoliko niste znali, psi se prema zakonu u Srbiji nažalost i dalje računaju kao pokretna imovina, a maltezer Bleki je procenjen na vrednost od 30 hiljada dinara. Vlasnica psa Lola Cvetković je upućena dalje na parnicu radi nadoknade štete.

Presude ove vrste su izuzetno retke, jer se u većini slučajeva vlasnici zadovolje samo vraćanjem ukradenog kućnog ljubimca.

Izvor: niskevesti.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari