NaslovnaMAČKEIGRAJ SE SA MNOM - KAKO DA SE IGRATE SA VAŠIM LJUBIMCIMA?

IGRAJ SE SA MNOM – KAKO DA SE IGRATE SA VAŠIM LJUBIMCIMA?

Svaki ljubimac voli da se igra. Bilo da imate psa, mačku ili papagaja, svi oni uživaju kada se igraju. Zašto? Zato što je igra način da se povežete sa svojim ljubimcem, daje mu šansu da sluša svoje instinkte i da se ponaša u skladu sa svojom prirodom. Osim toga, kroz igru ćete najlakše izmoriti ljubimca, što je posebno važno ako na primer, živite u stanu i nemate prostor na kom pas može da trči, mačka da se penje po drveću i slično.

Igranje sa psima

Kada je reč o psima, igranje zavisi od puno toga. Da li su mali ili veliki, koja su rasa, koliko vremena provodite sa njima u šetnji i tako dalje. Univerzalne igre za sve su – sakrivanje poslastica (koje je odlično ako želite psa koji će vas uvek slušati), žmurke i povuci-potegni (za ovo vam je potreban jak kanap).

Ukoliko na primer, imate ptičara, sa njima treba igrati igre koje ih podsećaju na lov, pa će oni najviše uživati u donošenju loptica i štapova, dok će recimo, jazavičari biti oduševljeni igrama u kojima treba da otkopaju nešto.

Igranje sa mačkama

mačka-igra-kutija1

Mačke obožavaju kanapčiće, kutije i lov. Tu spadaju vijanje lasera, vijanje „miša“ ispod pokrivača (oprez- ako se igrate sa rukom, a pokrivač nije dovoljno debeo, maca vas može zakačiti kandžama), i sve igre koje u njima bude predatorske instinkte.

Igranje sa papagajima

Papagaji i ptice uprkos ustaljenom mišljenju da imaju „ptičiji mozak“ su zapravo, inteligentni ljubimci koji vole kompleksne zadatke, pa probajte da nađete neke puzle sa kojima će se zanimati satima. Ili im dajte običan papir, ali se spremite na puno nereda, pošto će ga izgrickati na konfete.

Igranje sa miševima, pacovima i hrčkovima

Ovi mali glodari vole da se uvlače u džepove (samo ih nemojte zatvarati), i da prolaze kroz lavirint! Napravite svoj mali poligon, koji ćete ispuniti poslasticama i gledajte ih kako uživaju.

Igranje sa zekom

Zeke vole tunele. Prolazak kroz tunel ih podseća na rupe u kojima obično žive u prirodi, pa će tako, uživati i u kopanju. Ako imate terasu, naunite jednu saksiju zemljom i dajte mu da kopa. Imajte na umu da će mu se krzno uprljati i da vam može uneti zemlju u stan, ali kada vidite kako skakuće od sreće, ništa vam neće biti teško!

Koja je omiljena igra vašeg ljubimca?

Autor: Tijana Radovanović

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari