NaslovnaINFOGUBITAK KUĆNOG LJUBIMCA - KAKO PREBOLETI?

GUBITAK KUĆNOG LJUBIMCA – KAKO PREBOLETI?

Iako znamo da je prosečni životi vek psa ili mačke manji nego prosečni životni vek čoveka i da će našem druženju u nekom trenutku doći kraj, uvek nas takve stvari pogode. Kao i kod svakog gubitka, smrt ljubimca prati niz emocija i nekada je potrebno više vremena dok se prihvati i završi proces tuge.

Ovo tugovanje često neće naići na odobrenje onih koji nemaju ljubimce i vlasnici koji se nađu u takvoj situaciji često čuju rečenice poput To je samo pas ili Kupi novu mačku. Stvari nisu tako jednostavne i potreno je sebi dati vremena da se gubitak preboli na najzdraviji način.

Mnogima može pomoći razgovor sa onima koji su prošli kroz isto, a u tome vam mogu pomoći razni forumi ili internet stranice. Oni koji ne mogu sami da se izbore sa novonastalom situacijom i emocijama mogu potražiti i pomoć terapeuta, a savet su i razne mentalne vežbe kojima će pomoći u savladavanju emocija, poput joge i meditacije.

Koliko god vam teško bilo, nemojte bežati od društva drugih životinja. Ukoliko vam teško pada gubitak kućnog ljubimca samo znači da u vama ima ljubavi prema ovim krznenim prijateljima i društvo druge mačke ili psa će vam prijati. Ipak, nemojte prerano uzimati za sebe novog ljubimca, sve dok ne primetite da ste preboleli prethodne emocije i da ste spremni da se posvetite novom ciklusu ljubavi.

Pročitajte još: INFO 

Prethodni tekstŠKOTSKI TERIJER – ŠKOTI
Sledeći tekstENGLESKI SETER

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari