NaslovnaINFOKUĆNI LJUBIMCI I NJIHOV UTICAJ NA VLASNIKE TOKOM PANDEMIJE

KUĆNI LJUBIMCI I NJIHOV UTICAJ NA VLASNIKE TOKOM PANDEMIJE

KUĆNI LJUBIMCI I NJIHOV UTICAJ NA VLASNIKE – Kinship Partners je sproveo veliku anketu među vlasnicima kućnih ljubimaca u Americi u periodu od 22. decembra do 4. januara ispitivajući uticaj kućnih ljubimaca na život vlasnika tokom pandemije.

U navedenoj anketi je 7 od 10 vlasnika izjavilo  da su njihovi ljubimci imali posebnu ulogu u njihovom životu tokom pandemije kao i da su im pomogli da lakše prebrode period izolacije. Pored toga više od 80% ispitanih je izjavilo da su ljubimci tokom pandemije učinili njihov život kvalitetnijim i boljim, a mnogi su izjavili i da ne bi preživeli pandemiju bez društva svojih kućnih ljubimaca.

U SAD je tokom pandemije porastao broj udomitelja životinja, a prema udruženju Shelter Animals Count taj broj je porastao za oko 34% od aprila 2020. godine. Mnoga prihvatilišta i skloništa za napuštene životinje su se kao posledicu ovoga ispraznila, a kod mnogih je ostalo po svega par životinja za udomljavanje.

Kinship Partners je nakon svoje ankete zaključio da vlasnici ljubimaca dele slične stavove kao roditelji male dece i da im je sreća njihovih ljubimaca prioritet, a njih 50% je navelo da im je na prvom mestu zdravlje njihovog mezimca.

Izvor: rs.n1info.com

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari