Home INFO NAJBOLJI PSI ZA STAN ILI KUĆU

NAJBOLJI PSI ZA STAN ILI KUĆU

NAJBOLJI PSI ZA STAN ILI KUĆU – Živite u stanu ili malom prostoru, a želite psa – koga odabrati? Razlicite rase pasa poseduju različite osobine. Psi koji su kao stvoreni za kućne uslove trebaju imati sledeće karakteristike: da su prijateljski nastrojeni prema ljudima, slabo se linjaju, nemaju tendenciju da laju i naravno da su manje zahtevni kada je fizička aktivnost u pitanju.

U nastavku smo izdvojili neke od najboljih rasa pasa za kuću:

10.     Briselski Grifon (eng. Griffon Bruxellois)
Dobri prema ljudima, energični, brzo se vezuju za svoje vlasnike. Spadaju u prosečne rase pasa po linjanju.

9.       Mops (eng. Pug)
Imaju gustu dlaku i jako se linjaju, ali su mali, preslatki, razigrani, prijateljski nastrojeni.

8.       Čivava (eng. Chihuahua)
Sićušan, ali vrlo hrabar pas. Voli ljude i porodicu. U stanju je da satima leži na krevetu.

7.       Bostonski Terijer (eng. Boston Terrier)
Čuveni američki džentlmen, laje samo kada je to potrebno, slabo se linja, ali zahteva svakodnevnu fizičku aktivnost.

6.       Kineski Kukmasti Pas (eng. Chinese Crested)
Voli pažnju ljudi, spreman da se prilagodi svakome. Nemaju tendenciju da laju, slabo se linjaju i ne zahtevaju previše fizičke aktivnosti.

5.       Tulearski Pas (eng. Coton de Tulear)
Maleni, pametni psič poznat po svojoj dlaci nalik pamuku. Preslatki, izuzetno prijatni prema ljudima i drugim životinjama.

4.       Cavalier King Charles Španijel (eng. Cavalier King Charles Spaniel) 
Vole da se grle i jako su vezani za svoje vlasniike.

za rase pasa

3.       Engleski Buldog (eng. English Bulldog)
Mišićavi, veoma lako se prilagođavaju na život u selu ili u gradu. Nisu bučni i vole sve ljude. Dovoljno je očešljati ga par puta nedeljno i nećete imati problem sa linjanjem. Poznati su po svojoj lenjosti, ne zahtevaju fizičku aktivnost.

2.       Bišon (eng. Bichon Frise)
Preveseli, lepi, druželjubivi. Odlično se prilagođavaju malim prostorima, ne laju i slabo se linjaju.

1.       Basenji
Odlična opcija kada imate tanke zidove i bliske komšije. Retko laju, gotovo se ne linjaju, prijateljski su prema svima, ali i energični.

Naravno, ovo su samo neki od naših predloga. Ipak je na kraju odluka na vama, ono što je jedino sigurno je da koju god rasu da nabavite doneće vam puno ljubavi i uživanja sa vašim ljubimcem. Sigurni smo da će neki psić osvojiti i vaše srce i naći u vašem domu.

Pročitajte još: INFO

1 COMMENT

  1. Usvojite napustenog psa, mesanca, koji ce vas najvise voleti, jer ce znati da ste ga spasli.U ovoj zemlji, gde ima toliko napuastenih pasa, zato sto se zakoni ignorisu, najmoralnije je usvojiti psa. Ciuvava, Tulearski pas i sve male rase pasa, nisu za porodice sa malom decom.
    Facebook ima mnogo javnih grupa, na kojima ljudi poklanjaju napustene pse, pa se mozete raspitati o karakteru i navikama psa i mozete usvojiti psa koji je naucen na kucne uslove.Ako prvi put uzimate psa, lakse ce vam biti ako uzmete odraslog psa ili vece stene, koji osnovne stvari vec znaju, nego malo stene, koje ce ,u pocetku, da piski, kaki i grize sve po kuci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAJBOLJE RASE ZA AKTIVNE LJUDE

RASE ZA AKTIVNE LJUDE - Prilikom odabira kućnog ljubimca potrebno je povesti računa o mnogim stvarima. Jedna od njih je i to koliko aktivnog...

NOVI ZAKON PROTIV OKRUTNOSTI PREMA ŽIVOTINJAMA

ZAKON PROTIV OKRUTNOSTI - Brazilski predsednik, Žair Bolsonar je nedavno doneo Zakon protiv okrutnosti prema životinjama na čije potpisivanje je došao zajedno sa svojim...

PAS KOJI UŽIVA U IGRANJU KOŠARKE I VOŽNJI SKUTEROM

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila priča o Endruju i njegovom ogromnom čupavom četvoronožnom drugaru Bendžiju koji zajedno uživaju u raznoraznim aktivnostima poput igranja...

KAD KUPOVINA MAČKE KRENE PO ZLU

Jedan neverovatan slučaj se dogodio u Francuskoj, kada je kupovina čuvene Savana mačke krenula po zlu. Par koji živi u Francuskoj je preko oglasa...

RASE PASA KOJE SE ODLIČNO SLAŽU SA MAČKAMA

Ukoliko ste vlasnik mačke, a razmišljate o nabavci i psa kao kućnog ljubimca imajte na umu da se ne slažu baš najbolje sve rase...

poslednji komentari