NaslovnaINFOPLANIRA SE OTVARANJE KLINIKE ZA MALE ŽIVOTINJE

PLANIRA SE OTVARANJE KLINIKE ZA MALE ŽIVOTINJE

Fakultet veterinarske medicine u Beogradu planira da otvori Kliniku za male životinje, koja bi se prema planu otvorila u krugu ove visokoškolske ustanove.

Idejni projekat jedinstven za glavni grad je završen, ali fakultetu je potrebna finansijska podrška države kako bi se zapravo klinika za male životinje otvorila. Kako prof.dr Milorad Mirilović, v.d. direktor Fakulteta veterinarske medicine tvrdi, izgradnja bi koštala oko milion evra i ova klinika je vrlo bitna zarad podizanja nivoa zdravstvene zaštite kućnih ljubimaca u Beogradu. Takođe doprinela bi i povećanju prihoda prestonice.

Kako on takođe tvrdi, izgradnjom ove klinike, fakultet bi bio prepoznat kao međunarodni fakultet što bi doprinelo i dovođenju stranih studenata. U planu je predviđeno da se klinika nalazi između dva krila zgrade fakulteta, gde je trenutno ćumurana. Ovom klinikom bi bile objedinjene sve službe i laboratorije, što bi poboljšalo kvalitet zdravstvene zaštite za pse, mačke i sve ostale ljubimce koje Beograđani drže.

Fakultet takođe planira da i u Mladenovcu otvori kliniku namenjenu velikim životinjama. To bi bila jedna manja farma sa gazdinstvom, koju bi održavala porodica koja bi na njoj istovremeno i živela.

Izvor: novosti.rs

Pročitajte još: INFO

Prethodni tekst
Sledeći tekst

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari