NaslovnaINFOPSEĆI GOVOR

PSEĆI GOVOR

PSEĆI GOVOR – Vlasnici pasa znaju da psi najčešće koriste govor tela kako bi poslali adekvatnu poruku. Uz to će često proizvoditi razne zvukove koji služe za upotpunjavanje govora njihovog tela.

Lajanje – Psi koriste lajanje u najrazličitijim situacijama. Od čuvanja nekoga ili nečega do  privlačenja pažnje. Takođe, psi koriste lavež i zarad izbacivanja viška energije usled velikog uzbuđenja ili frustriranosti.

Kada je potrebno držati se dalje – Kada pas želi da drži čoveka, u većini slučajeva stranca, na distanci on će proizvesti niz vrlo dubokih laveža. Često ovakav lavež može ići uz fizičke nastrtaje, priljubljene uši uz glavu, oči širom otvorene i usta zategnuta unazad kako bi se pokazali svi zubi.

Privlačenje pažnje – Mali psi su navikli na mnogo maženja i pažnje od strane vlasnika. Ukoliko primete da ih vlasnik i ukućani ignorišu započeće seriju vrlo glasnog, intonacijski visokog laveža. Ovaj lavež je najčešće isprekidan kraćim periodima tišine tokom kojeg će posmatrati da li su uspeli da privuku pažnju željene osobe.

Režanje – Režanje psi koriste zarad zastrašivanja protivnika kao i pokazivanje želje i spremnosti na borbu.

Zavijanje – Zavijanje je pseći način komunikacije sa psima koji su udaljeni od njih. Psi često zavijaju kada su ostavljeni sami, ili u azilima i stacionarima pokušavajući da komuniciraju sa članovima svoje udaljene porodice ili čopora.

Izvor: srbijadanas.com

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari