NaslovnaINFOGOVOR TELA - REP KOD MACA

GOVOR TELA – REP KOD MACA

REP KOD MACA – Dugogodišnji vlasnici maca znaju da je potrebno obratiti pažnju na celo telo svoje mace ukoliko želite da protumačite signale i raspoloženje koje vaš ljubimac želi da pokaže. Za one manje iskusne ili nove vlasnike u nastavku je nekoliko izdvojenih signala koje vaša maca možda želi da vam pokaže svojim govorom tela preciznije svojim repom.

Ukoliko maca drema i u isto vreme mrda svojim repom, to može da znači da je ona opuštena, ali da u isto vreme obraća pažnju na dešavanja i zvukove iz svoje okoline. Odnosno, smirena je, ali u datom momentu nije u mogućnosti da zaspi.

Ukoliko je maca u dubokom snu, pomeranje repa može da znači da vaša maca sanja.

Ukoliko pomera rep poput biča, to se može tumačiti kako znak upozorenja koji može otkriti njenu nervozu kao i moguću agresiju.

Ako je maca mirna sa repom podignutim sa blago zaobljenim vrhom, to se smatra prijateljskim pozdravom.

Ukoliko je macin rep spušten i zakrivljen na dole, to se može tumačiti kao defanzivni stav, dok će maca koja je potpuno opuštena nositi svoj rep ili nisko ili u neutralnoj poziciji.

Maca koju nikako ne bi trebalo dirati i ometati je ona koja stoji u mirnom stavu sa lučno savijenim leđima i uspravnim nakostrešenim repom. Ovo je maca koja se definitivno sprema za napad.

Izvor: nationalgeographic.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari