NaslovnaINFOLISTA NAJAKTIVNIJIH MAČAKA

LISTA NAJAKTIVNIJIH MAČAKA

LISTA NAJAKTIVNIJIH MAČAKA – Aktivna mačka je ona koja obožava da se igra, poseduje veliku izdržjivost, traži dosta pažnje od vlasnika i ono možda najbitnije ne provodi vreme u dremanju i izležavanju poput ostalih mačaka. U nastavku smo izdvojili nekoliko aktivnih rasa mačaka:

LaPerm – voli igre, uživaće podjednako u igranju sa vlasnikom, ali i samostalno. Odlično se prilagođava skoro svim situacijama poput menjanja životne sredine zbog preseljenja. Imaju oštar um, razigrane su, dobrog smisla za humor. Pored njih ćete uvek biti dobrog raspoloženja. Vrlo prvržene mace, prema svima ljubazne a svoju porodicu obožavaju.

Burmila – je veoma privržena i nežna prema svom vlasniku, ali istovremno i razigrana i avanturističkog duha. Može biti pomalo smotana maca, pa se savetuje da se u njenoj blizini na dohvat šape ne drže lomljive stvari poput vaza. Velike su maze, ostaju razigrane i aktivne i u starijem dobu.

Devon Reks – je razigrana tokom celog života i zahteva dosta prostora za igru. Voli da bude u blizini svog vlasnika, uživa u maženju i umiljavanju. Živahna je, vrlo inteligentna i može se lako naučiti brojnim trikovima poput donošenja loptice. Obožavaju decu i druge životinje.

Škotski fold – je radoznala i vrlo inteligentna maca, privržena porodici u kojoj živi. Zbog svoje radoznale prirode, uživaće u istraživanju ormana i fioka zbog čega će te ponekad misliti da je majstor sakrivanja. Poseduje spretne šape, pa mnoge pripadnice ove rase jedu i piju uz pomoć šapica. Prepoznatljiva je po svojim savijenim ušima.

Korat – ova maca važi za pomalo tvrdoglavu i može biti dosta posesivna prema svom vlasniku jer želi njegovu nepodeljenu pažnju. Korat mace baš ne vole samoću, iz tog razloga se uvek poklanjaju u paru. Vrlo su pametne i aktivne, mogu se naučiti raznim trikovima uz pomoć maženja, pohvala i poslastica.

Izvor: petmagazine.rs

Pročitajte još: INFO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari