NaslovnaINFOOVIH 7 RASA MAČAKA SE NAJBOLJE SLAŽU SA DECOM (FOTO)

OVIH 7 RASA MAČAKA SE NAJBOLJE SLAŽU SA DECOM (FOTO)

Više puta smo pisali o tome kako na decu pozitivno utiče ukoliko u životu imaju kućne ljubimce, a nekako svi uvek pomisle na psa kao najboljeg u odnosu sa bebama, ali i starijom decom. Ipak, mačke su odlične kao prvi ljubimci u životu deteta jer, za razliku od pasa, ne zahtevaju toliko pažnje i lakše je o njima se brinuti.

Ipak, postoje neke rase mačaka koje su više za „porodični život“ i bolje se slažu sa decom. Decu svakako treba učiti da životinje poštuju i da sa njima postupaju sa nežnošću.

ABISINSKA MAČKA

Abasinska mačka je jedna od najrazigranijih rasa, ali veoma lojalna i privržena. Veoma su aktivne, radoznale i mogu biti sjajno društvo za vaše dete. One su uvek zauzete i mogu vam pružiti dosta zabave i praviti vam društvo i u istraživanjima u prirodi.

abisniska-mačka-rase

BURMANSKA MAČKA

Burmanska mačka je poznata po svojoj razigranosti i veoma su prilagodljive deci. Sa njima nikada nije dosadno, a poznate su i po tome što vole da se igraju dobacivanja (poput pasa!). Njima ne smeta užurbani život, ni aktivnost koja dolazi uz druženje sa decom.

burmanska-mačka

MEJN KUN

Mejn Kun je simpatična i privržena mačka koja brzo postaje član porodice. One su mogu biti veoma mirne i vrlo aktivne i prilagođavaju se atmosferi u kojoj se nalaze. Vole i pažnju i decu i prilagodljive su njihovom temperamentu.

mejn-kun-mačka

MANKS

Manks je rasa mačaka koja je poznata i po tome što nema rep, što je čini jednom od savršenih rasa za malu decu koja neće dolaziti u iskušenje da je vuku za rep. Poput burmanske mačke, vole da se igraju tako što im bacate neki predmet i one vam ga vraćaju, a nije im strano ni penjanje na visinu. One su zabavne i aktivne, pa sa njima deci neće biti dosadno.

manks-mačka-rasa

RAGDOL

Ragdol je jedna vrlo opuštena rasa mačaka, koja će je veoma zahvalna za dečijeg kućnog ljubimca jer je vrlo privržena i prilagodljiva dečijem temperamentu.

mačka-ragdol-rasa

SIJAMSKA MAČKA

Sijamska mačka je definitivno za aktivnu decu i pružiće im sate zabave. Ove mačke su veoma pričljive i razigrane. Vole da se igraju sa igračkama i da istražuju sve u svojoj okolini.

sijamska-mačaka-rasa

PERSIJSKA MAČKA

Persijske mačke moguće imaju najviše strpljenja prema bučnom decom, veoma su mrine, ali i razigrane kada to žele. Njima je potrebno ljudsko društvo, te će se povezati sa decom veoma brzo.

persijska-mačka-rasa

Pročitajte još: INFO

izvor: omlet.co.uk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

poslednji komentari