NaslovnaMAČKEDA LI SU MAČKE NAJBOLJI PEKARI?

DA LI SU MAČKE NAJBOLJI PEKARI?

Mačke se ponekad ponašaju neobično i teraju nas na razmišljanje o tome šta i zašto rade. Da li ste se ikada pitali zašto vaša mačka „mesi“? Obzirom da je internet pun debata na ovu temu, najzanimljivija terorija koja vlada je- sve mačke uče da budu pekari. 🙂 

To je donekle tačno, pošto zaista, svi mačići to rade kada su mali. Ali naravno, u pitanju je instinkt, koji ih tera da mese mamin stomak kako bi podstakli proizvodnju mleka.

Ipak, to ponašanje se zadržava i kod starijih maca i zbog toga je toliko zabavno nagađati zašto one i dalje to rade, iako odavno ne piju majčino mleko.

Pa, vrlo je jednostavno. Kada maca nešto „mesi“ (a to može biti bilo šta, od ćebeta do vaše noge), ona se na neki način podseća vremena kada je bila mala. Zato one izgledaju tako hipnotisano i izgubljeno u trenutku. Vrlo je slično i sa ljudima – sigurno postoji na primer, neka hrana koja vas najviše podseća na detinjstvo i zbog koje se osećate lepo.

No, mačke nisu postale tako popularne bez razloga. Druga najzastupljenija teorija na temu zašto mačke mese svoje vlasnike je– omekšavaju meso kako bi ih lakše pojele. Naravno da to nije tačno!

Verovatno ste primetili i da mace obično mese pre nego što se negde smeste da spavaju. Dakle, to je njihov način da nameste krevet.

mačka-spava-maca

I naravno, pošto se u mačijim šapama nalaze žlezde koje ispuštaju miris koji samo one mogu da osete, ovo je jedan od načina na koji obeležavaju teritoriju.

Dakle, kada vaša maca počne da mesi i prede, to je siguran znak da se oseća lepo i opušteno uz vas. Šta vaša mačka najčešće mesi?

Autor: Tijana Radovanović
Izvor: catster.com

Pročitajte još: ZANIMLJIVOSTI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najnovije

TAMANSKI PAS – TAMASKAN

KURILSKA MAČKA

poslednji komentari